Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

KLAUS IOHANNIS:"Cursul nostru de convergenţă se numeşte parcursul european al Republicii Moldova"

B.C.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul aniversării unui secol de la unirea Basarabiei cu România. Acesta a declarat că Sfatul Ţării de la Chişinău a fost "un gest politic şi patriotic care face cinste elitelor vremii şi un moment care defineşte pentru totdeauna istoria".

În începutul mesajului remis de Administraţia Prezidenţială, Iohannis transmite: "Deşi în primăvara anului 1918 era marcată de o situaţie militară gravă şi se afla expusă unui context internaţional dificil, România a asigurat protecţia Basarabiei, fără a pune condiţii ori a aştepta vreo compensaţie".

"Unirea de la 27 martie 1918 a constituit pentru Basarabia nu doar atingerea idealului naţional al românilor de pe cele două maluri ale Prutului, ci şi un atractiv proiect de viitor, o alternativă viabilă la perspectiva sumbră a bolşevizării", mai afirmă Klaus Iohannis.

În opinia preşedintelui, "asocierea proiectelor ţării cu marile procese europene şi asimilarea de către societate a valorilor umanismului occidental sunt lucruri ce stau la baza marilor înfăptuiri ale României din ultimul secol şi jumătate".

Preşedintele consideră actul de acum o sută de ani "nu doar un izvor al rememorării şi al recunoştinţei pentru înaintaşi, ci şi o permanentă sursă de inspiraţie pentru necesitatea dezvoltării şi aprofundării continue a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova".

În opinia lui Klaus Iohannis, ţara noastră are datoria de a fi pentru Republica Moldova, un exemplu de naţiune angajată în proiectul european, un model de economie competitivă, de societate care ştie să preţuiască şi să valorifice potenţialul său uman, acesta fiind convins că "putem să ne ridicăm la înălţimea faptelor pe care astăzi le aniversăm!".

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat invitaţia adresată de Parlament de a lua parte de şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Declaratii "vorbe goale" fata de realitatea politica.

    Norocul este ca poporul roman a suportat/suporta de toate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie