"Kraft" închide şapte fabrici şi taie 2.600 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Kraft" închide şapte fabrici şi taie 2.600 de posturi

Gigantul alimentar american "Kraft Heinz" Co. închide şapte unităţi de producţie şi elimină 2.600 de salariaţi, respectiv 6% din forţa sa de muncă, în vederea reducerii suprapunerilor de posturi şi a capacităţii în exces generate în urma fuziunii dintre "H.J. Heinz" Co. şi "Kraft Foods Group" Inc.

"Kraft Heinz" închide fabricile din Fullerton (California), San Leandro (California), Federalsburg (Maryland), St. Marys, Ontario (Canada), Campbell (New York), Lehigh Valley (Pennsylvania) şi Madison (Wisconsin).

Michael Mullen, prim-vicepreşedinte al companiei, a declarat că fabricile îşi vor încheia activitatea în următoarele 12-24 luni, iar producţia acestora se va muta în alte unităţi din America de Nord.

Michael Mullen a precizat: "Decizia de a închide fabricile vine după o analiză extinsă a lanţului de livrare al Kraft Heinz North American, respectiv a capacităţilor acestuia". Oficialul companiei a catalogat decizia de închidere a fabricilor "dificilă, dar necesară".

"Kraft" mai închide o unitate de procesare a cărnii din Davenport, Iowa, a cărei producţie va fi transferată la o nouă facilitate, care urmează să fie construită în apropiere.

"Kraft Heinz va investi sute de milioane de dolari în îmbunătăţirea capacităţii de utilizare şi modernizare a multor facilităţi de producţie", a mai spus Mullen.

Gigantul "Kraft Heinz", care va avea venituri anuale de aproximativ 28 de miliarde de dolari, a luat naştere anul acesta. Conglomeratul "Berkshire Hathaway", deţinut de Warren Buffett, are în proprietate circa 26,8% din acţiunile "Kraft Heinz", care a devenit al treilea mare producător de alimente şi băuturi din America de Nord, respectiv al cincilea la nivel mondial. În cadrul fuziunii, acţionarii "Kraft" au primit acţiuni "Kraft Heinz" şi dividende speciale în valoare totală de 10 miliarde de dolari.

Majoritatea conducerii "Kraft Heinz" provine de la "Heinz", inclusiv directorul executiv Bernardo Hees.

Noua companie a fost listată la Nasdaq, în data de 6 iulie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS