Abonament gratuit

Kremlinul protestează după extrădarea unui rus din Georgia către SUA

L.A.
Internaţional /

Dmitry Peskov (Sursă foto: Twitter)

Dmitry Peskov (Sursă foto: Twitter)

Kremlinul a protestat astăzi, faţă de extrădarea din Georgia către SUA a unui bărbat rus acuzat că a transportat ilegal în Rusia manualele de instrucţiuni ale avioanelor militare F-16, încălcând astfel legea americană privind exportul de arme, informează Reuters.

Oleg Tishkenko, un IT-ist, a fost extrădat către SUA din Georgia în 2019, el fiind arestat în baza unui mandat american la un festival de muzică.

Diplomaţii ruşi susţin că el este acum reţinut la o închisoare din Utah înainte de procesul său.

Tishchenko, în vârstă de 42 de ani, susţine că a cumpărat manualele de pe eBay pentru a putea dezvolta un simulator foarte realist. El este vizat de cinci capete de acuzare printre care si contrabandă, conspiraţie împotriva SUA şi încălcarea legilor americane privind exportul de arme, conform diplomaţilor ruşi, mai relatează Reuters.

El a fost interesat şi de obţinerea unor manuale pentru alte aeronave americane precum F-35.

Ambasada Rusiei de la Washington a informat astăzi, că este posibil ca Tishchenko să fi fost victima unei înscenări din partea SUA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat la Moscova că este îngrijorat de practica SUA de a obţine extrădarea cetăţenilor ruşi din alte ţări precum Georgia.

"Este un cetăţean rus. Suntem îngrijoraţi şi nemulţumiţi de faptul că americanii iau astfel de măsuri provocatoare faţă de cetăţenii ruşi. Ne transmitem îngrijorările şi nemulţumirea către colegii americani la diferite niveluri", a afirmat Peskov, potrivit Reuters.

Rusia va urmări situaţia îndeaproape pentru a se asigura că Statele Unite îi respectă drepturile lui Tishchenko, a adăugat el, conform agenţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS