LA NIVEL NAŢIONALPeste 26.000 de dosare - depuse pentru finanţarea prin Programul Casa Verde Fotovoltaice 2019

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Peste 26.000 de dosare - depuse pentru finanţarea prin Programul Casa Verde Fotovoltaice 2019

În Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019 au fost depuse 26.300 de dosare la nivel naţional, cele mai multe pentru Regiunea Nord-Est (4116 de cereri, pentru finanţări în valoare de 81.980.000 de lei), iar numărul cel mai mic a fost înregistrat pentru Regiunea de Vest (cu 2643 de cereri, în valoare de 52.200.000 de lei). Deşi fondurile pentru celelalte regiuni s-au epuizat, pentru zona Bucureşti-llfov mai pot fi încă depuse dosare, pentru această regiune fiind înscrise în platforma AFM, până acum, 3.257 de dosare, în valoare totală de 80.000.000 de lei, transmit reprezentanţii E-acumulatori.ro.

 Dan Tudose, Manager E-acumulatori.ro, subliniază: "După sistarea şi reluarea Programului Naţional Casa Verde Fotovoltaice în toamna anului trecut, suntem activ interesaţi de stadiul dosarelor şi derularea programului, mai ales că E-acumulatori.ro - instalator autorizat AFM prin firma P Plus 2002 SRL - are sute de dosare înregistrate în platforma virtuală dedicată. Mai mult, ne dorim să îi asigurăm pe cei care ne-au ales ca furnizori de eforturile pe care le facem pentru a lucra alături de noua conducere a Administraţiei Fondului de Mediu pentru buna derulare a programului. Am fost asiguraţi de AFM si Ministerul Mediului că toate dosarele vor fi evaluate corect, iar cele care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate vor primi şi finanţarea dorită. Mai mult, ni s-a menţionat că se doreşte publicarea la finalul fiecărei luni a dosarelor analizate, iar până la finalul lunii aprilie să se finalizeze evaluarea tuturor dosarelor. Aşteptăm cu interes aceste acţiuni pentru a putea începe instalarea propriu-zisă a panourilor fotovoltaice şi pentru a ajuta clienţii noştri şi românii din toată ţara să devină prosumatori. Considerăm că sunt paşi importanţi către o Românie mai verde şi mai sustenabilă energetic".

Panourile fotovoltaice asigură persoanelor fizice proprietari de imobile independenţă energetică (70-80 % din ce consumă este generat de panouri) şi, în plus, acesta se va bucura de o economie importantă la factura de energie. Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS