Laboratorul de Control Doping din ţara noastră a scăpat de suspendare

Ziarul BURSA #Sport /

Laboratorul de Control Doping din ţara noastră a scăpat de suspendare

Susţinătorii sportului curat din ţara noastră primesc o veste bună: Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a ridicat suspendarea acreditării Laboratorului de Control Doping din România.

Conform unui comunicat: "Grupul Experţilor Laboratoarelor AMA/ WADA (LabEG), în timpul întâlnirii de la Lausanne din perioada 09-11 martie 2019, a revizuit statusul acreditării Laboratorului de Control Doping din România, suspendat din data de 29 noiembrie 2017. LabEG a concluzionat că Laboratorul a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditării şi, în plus, Laboratorul a corectat toate neconformităţile identificate în timpul vizitei de evaluare efectuată de AMA/WADA în perioada 25-26 septembrie 2018''. LabEG a consimţit, în unanimitate, că Laboratorul a îndeplinit toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru reinstaurarea acreditării şi a recomandat Comitetului Executiv al AMA/WADA, în data de 19 martie 2019, ridicarea sus­pendării acreditării Laboratorului. Decizia preşedintelui Comitetului Executiv al AMA/WADA îşi produce efectele de la data emiterii, astfel că Laboratorul îşi va relua toate activităţile fără restricţii'', subliniază conducerea unităţii.

La sfârşitul lunii trecute, Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Cristian Balaj, declarase pentru Agerpres, că Agenţia Mondială Antidoping va ridica în scurt timp sus­pendarea Laboratorului de Control Doping de la Bucureşti. În urma unei anchete amănunţite, Agenţia Mondială Antidoping a suspendat Laboratorul de la Bucureşti la 29 noiembrie 2017 pentru falsificarea rezultatelor unor teste antidoping efectuate de sportivi româ­ni. Principalii vizaţi de investigaţia AMA/WADA au fost directorul Laboratorului, Valentin Pop, şi fosta directoa­re adjunctă Mirela Zorio, ambii destituiţi din funcţii în 2017. În prezent, Laboratorul de Control Doping este condus de Cristina Stan, aceasta ocupând funcţia de director din luna mai 2018. Laboratorul de Control Doping de la Bucureşti a fost înfiinţat în 1983 şi a fost pentru mult timp singurul laborator acreditat de Agenţia Mondială Antidoping din Europa de Est.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS