Lafarge România investeşte 41 de milioane de lei într-o staţie de co-procesare a deşeurilor

Ziarul BURSA #Companii / 8 aprilie 2015

Lafarge România dezvoltă proiectul de construcţie a unei staţii de co-procesare a deşeurilor, investiţie în valoare totală de 41 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională valoarea ajutorului nerambursabil fiind de 15,7 milioane de lei.

"Staţia de co-procesare a deşeurilor va avea un dublu impact pozitiv, atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra rezultatelor noastre operaţionale", a declarat Costin Borc, CEO Lafarge România, continuând: "Astfel, contribuim la eliminarea controlată a deşeurilor menajere, pe care le folosim ca şi combustibil în procesul propriu de producţie, reducând costurile de producţie ale uzinei de la Medgidia, dar şi consumul de combustibili fosili şi conservând, astfel, resursele naturale neregenerabile".

Proiectul constă în construirea unei instalaţii de co-procesare a resurselor energetice şi integrarea acestora în procesul tehnologic al producţiei de ciment, înlocuind combustibilii tradiţionali.

Potrivit reprezentanţilor Lafarge România, uzina Medgidia, alături de partenerii săi, SC Eco Gest SA şi SC Apollo Ecoterm SRL, precum şi de ceilalţi membri ai Polului de Competitivitate Medgreen, vor beneficia de creşterea competitivităţii, având o serie de obiective asumate în cadrul proiectului: "Astfel, este vizată creşterea cifrei de afaceri a asocierii cu 1,76%, într-o perioadă de cinci ani de la data finalizării proiectului, respectiv de la 788 de milioane de lei, în 2011, la 802 milioane de lei lei, în al cincilea an de operare. De asemenea, este estimată creşterea numărului net de locuri de muncă nou create în cadrul asocierii, precum şi o economie a consumului de energie de 4,8% la nivelul liderului de asociere faţă de nivelul curent".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro