Lăptăria cu Caimac atrage 3 milioane de euro printr-un plasament privat de obligaţiuni intermediat de BT Capital Partners

J.P.
Piaţa de Capital / 03 noiembrie 2020

Lăptăria cu Caimac atrage 3 milioane de euro printr-un plasament privat de obligaţiuni intermediat de BT Capital Partners

Agroserv Măriuţa SA, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat plasamentul privat de obligaţiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadenţă în 2025 şi la o dobândă de 5,25%. Obligaţiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti, conform unui comunicat trimis redacţiei.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligaţiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, atrăgând în total 3 milioane euro la o dobândă de 5,25%, reprezentând cel mai mic cost de finanţare obţinut în 2020 la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a fost Intermediar şi Consultant Autorizat al operaţiunii. BTCP a intermediat începând cu 2019 şapte emisiuni de obligaţiuni corporative şi trei tranzacţii de fuziuni şi achiziţii în valoare de peste 300 de milioane de euro.

Adrian Cocan, Manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac, afirmă: "Odată cu această etapă în dezvoltarea business-ului nostru am putut vedea un interes ridicat din partea investitorilor. Încă de la deschiderea plasamentului privat, totul a mers foarte bine şi oferta a fost suprasubscrisă, iar asta nu poate decât să ne bucure. Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem să le desfăşurăm în perioada următoare, iar reacţia primită din partea investitorilor ne face să ne gândim la posibilitatea de a creiona un drum către finanţări viitoare prin piaţa de capital."

Daniela Secară, director general BT Capital Partners: "Ne bucurăm că am asistat cu succes Lăptăria cu Caimac în acest proces de atragere de capital, care asigură finanţarea planurilor ambiţioase de dezvoltare ale companiei. Ne bucurăm, de asemenea, că am putut facilita accesul investitorilor la oportunităţi unice de investiţii şi, în ciuda acestei perioade pline de provocări, continuăm să contribuim la dezvoltarea mediului de afaceri."

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti. Lăptăria cu Caimac îşi propune ca prima zi de tranzacţionare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul MILK25E.

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti: "Agroserv Măriuţa este o poveste a antreprenorialului românesc în care se întâlnesc două generaţii, ducând astfel compania la următorul nivel. Încheierea cu succes a plasamentului privat validează două aspecte, faptul că bursa este un canal viabil pentru finanţarea companiilor şi că programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti este util pentru companiile care au participat la el. Felicităm întreaga echipă din spatele brandului Lăptăria cu Caimac şi, totodată, intermediarul, BT Capital Partners, pentru succesul rundei de finanţare. Îi aşteptăm să sunăm cât de curând clopoţelul BVB la listarea obligaţiunilor, iar mai târziu, inclusiv pentru listarea acţiunilor."

Fondurile obţinute din listarea obligaţiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii, pentru extinderea secţiei de producţie şi construcţia unui depozit nou. "Avem deja 14 produse lansate, care au ajuns luna aceasta şi în Germania, iar apetitul clienţilor este în creştere, astfel încât evoluţia fabricii intră într-o nouă etapă. Cea mai urgentă investiţie devine extinderea secţiei de producţie şi a depozitului existent. Vom lansa două noi categorii de produse, brânzeturi şi unt, pe care sperăm să le avem la rafturi în toamna anului viitor", completează Adrian Cocan. În paralel, Lăptăria cu Caimac va desfăşura alte două investiţii: construirea unei staţii de biogaz, şi un sistem de recuperare şi de refolosire a sticlei. "Am avut un ritm alert de dezvoltare astfel încât explorăm continuu noi surse de finanţare. Ne dorim ca toate cele 3 proiecte de investiţii să se materializeze şi să ne ajute să creştem. Am scris deja proiectul pentru staţia de spălare sticle şi ne-am înscris pentru evaluarea acestuia în vederea finanţării, iar speranţele noastre sunt ca în 2021 să demarăm construcţia staţiei de spălare ambalaje. De asemenea, în 2022 sperăm să demarăm construcţia staţiei de biogaz şi astfel, în 2024 compania să fie pe un drum drept, către o companie carbon neutral", a adăugat Adrian Cocan. Investiţiile estimate pentru următorii ani se ridică la 16 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro