Retail

LASZLO BORBELY:Industria textilă este responsabilă de 20 % din poluarea globală a apei şi 10 % din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel mondial

Comunicate de presă / 12 mai

Industria textilă este printre cei mai mari poluatori, folosind cantităţi imense de resurse naturale şi producând tone de deşeuri zilnic. Totodată, acest sector are potenţialul de a deveni un reper în materie de economie circulară, dacă adoptă principiile sustenabilităţii. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) organizează astăzi, 12 mai, de la ora 14:00, conferinţa internaţională "Sustainable Fashion & Textiles'', conform unui comunicat remis redacţiei.

"Industria textilă este responsabilă de 20 % din poluarea apei şi de 10 % din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel mondial. Printr-o acţiune comună a antreprenorilor din domeniu şi prin implicarea autorităţilor publice acolo unde este nevoie, putem schimba aceste cifre. România are o tradiţie în industria textilă şi avem oportunitatea să rămânem un etalon în acest domeniu doar dacă ne vom adapta vremurilor şi vom aplica principiile sustenabilităţii şi ale economiei circulare. În tot acest demers însă, este esenţială şi implicarea cetăţenilor. Sunt convins că astfel de evenimente în care promovăm moda sustenabilă vor face oamenii să se gândească mai mult la impactul pe care îl au hainele şi materialele textile pe care le achiziţionează", a declarat Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Prima parte a evenimentului se va desfăşura în limba engleză, cu contribuţiile unor speakeri internaţionali care vor împărtăşi iniţiative şi proiecte cu grad înalt de multiplicabilitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vai da vai... daca aude mama tuturor croitoreselor - Cristina Chiriac de la CONAF despre aceste vorbe, face atac de inima.

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro