Crypto

Legile justiţiei intră în a doua etapă de dezbatere publică

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie

Ministerul Justiţiei reia, începân de astăzi şi până pe 21 februarie, consultările scrise şi dezbaterile referitoare la proiectele de modificare a legilor justiţiei. Potrivit unui comunicat de presă emis de minister, în perioada 22 februarie - 31 martie ar urma să se desfăşoare analiza propunerilor şi revizuirea proiectelor.

"Ministerul Justiţiei este deschis pentru consultări şi consideră esenţial pentru bunul mers al procesului legislativ ca toate instituţiile care au competenţe în justiţie, CSM, Ministerul Public, instanţe şi parchete, organizaţii profesionale ale magistraţilor, magistraţi în mod individual, mediul academic, profesiile juridice, personalul de specialitate din instanţe şi parchete, organizaţii neguvernamentale să exprime propuneri care ar putea fi incluse în textele proiectelor. Ministrul Justiţiei intenţionează să solicite din partea GRECO şi Comisiei de la Veneţia avize cu privire la unele dintre aspectele esenţiale cuprinse în noile proiecte de modificare a legilor justiţiei, astfel încât acestea să corespundă exigenţelor privind funcţionarea justiţiei învederate prin rapoartele şi avizele anterioare", se precizează în comunicatul de presă.

Amintim că proiectele de modificare a legilor justiţiei - printre care se numără şi cel de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) au fost puse în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei în 30 septembrie 2020. Dezbaterea publică se va încheia la 31 martie 2021.

În cadrul consultărilor scrise, Ministerul Justiţiei va analiza toate propunerile, sugestiile, criticile, contribuţiile care îi vor fi transmise cu privire la textele proiectelor, fie în format letric la adresa ministerului, fie în format electronic la adresele de email indicate pe site-ul ministerului. Dezbaterile vor fi organizate în format cu prezenţă fizică la sală sau în format de videoconferinţe, de la caz la caz, în funcţie de contextul epidemiologic.

După consultările publice, Ministerul Justiţiei va analiza propunerile primite, iar la finalul acestei etape va publica rezultatul acestor consultări sub forma unui raport şi a textelor revizuite. Ulterior proiectele de lege vor fi trimise Consiliului Superior al Magistraturii, pentru formularea avizului acestei instituţii, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. un JEG.ba JEGULE cum poti ca aia de la DNA sa cerceteze pe judecatori.Te intreb ba PROSTULE .Daca ei sunt parte in proces.PROASTA materie seminala a fost la creatia ta si ai ajuns prin hazardul sortii ministrul justitiei.CRED ca o sa am ocazia sa te interb ba LABAGIULE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro