Leul s-a apreciat cu 1,6% în raport cu euro în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 martie 2004

Investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Bermas" Suceava ar fi avut ieri cel mai mare randament lunar, obţinut din variaţia cursului mediu. Preţul acţiunilor "Bermas", exprimat în euro, a crescut cu 50,98%. Cei care au mizat pe acţiunile "Electrocontact" Botoşani şi-au majorat valoarea reală a sumelor investite cu 48,66%.

Persoanele care au achiziţionat cele mai lichide zece societăţi de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET ar fi avut un cîştig mai redus. Creşterea indicelui, calculat în euro, a determinat o majorare a valorii portofoliului lor cu 9,64%. Portofoliul cu acţiunile SIF şi cu structura indicelui BET-FI a valorat ieri cu 0,67% mai mult decît în urmă cu o lună, ca urmare a creşterii valorii indicelui bursier, calculat în euro.

Cei care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondurilor mutuale ar fi obţinut ieri un cîştig maxim de 9,08% pentru "Napoca". Valoarea unităţii fondului a crescut în ultima lună cu 7,3%. Persoanele care au preferat unităţile fondului "Intercapital", şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 5,87%.

Cea mai bună dobîndă lunară pentru depozitele în lei a fost oferită de "Finansbank" şi "Eurom Bank". Persoanele care şi-au constituit, pe 2 februarie, un depozit lunar în lei la una dintre cele două bănci şi-au majorat valoarea sumei investite, exprimate în euro, cu 3,1%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au suplimentat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,66%, datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Persoanele care au optat pentru un depozit lunar în euro ar fi obţinut ieri un cîştig maxim de 0,3% dacă alegeau în urmă cu o lună "Garanti Bank". Cei care au cumpărat obiecte din aur şi-au majorat valoarea acestora cu 0,44% datorită creşterii preţului aurului, exprimat în euro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro