Crypto

Life is Hard vrea să preia Innobyte Solutions

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 ianuarie

Acţionarii Life is Hard (LIH) sunt convocaţi, la data de 24 februarie, pentru a aproba intenţia companiei de a achiziţiona integral Innobyte Solutions, unul din principalii jucători din piaţa de e-commerce din ţara noastră, se arată în raportul dezvoltatorului de software remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele două companii intră în etapa de due diligence în care vor fi definiţi termenii tranzacţiei de către acţionarii Innobyte Solutions şi board-ul Life is Hard condus de preşedintele Cătălin Chiş. Ulterior operaţiunii acţionarii Innobyte vor deţine acţiuni în cadrul Life is Hard, iar echipa de management va rămâne în continuare implicată în dezvoltarea afacerii e-commerce, în rol operaţional.

Prin preluarea Innobyte Solutions, Life is Hard îşi va adăuga noi competenţe, complementare portofoliului sau de specializări, care cuprinde soluţii tehnologice adresate în principal pieţei IMM-urilor din ţara noastră. Tranzacţia este face parte din strategia de creştere a Life is Hard pentru următorii ani, astfel încât să devină un partener cu relevanţă majoră în zona de digitalizare pentru companiile şi comunităţile din România.

De asemenea, în data de 24 februarie acţionarilor Life is Hard li se va mai supune la vot aprobarea contractării/prelungirii unei noi linii de credit în limita a maxim două milioane de lei, pentru finanţarea activităţii curente, în condiţiile de creditare negociate cu Raiffeisen Bank.

Totodată, se solicită ca acţionarii să aprobe modificarea condiţiilor privind emiterea şi admiterea la tranzacţionare a unei emisiuni de obligaţiuni ce a fost aprobată de AGEA în 2019. Astftel, în cazul unui vot pentru, compania va emite obligaţiuni corporative cu o scadenţă de patru ani de la data emisiunii, rata anuală a dobânzii fiind de cel mult 8% pe an, plătibilă trimestrial, iar valoarea totală maximă a emisiunii fiind echivalentul a 1,5 milioane de euro, la cursul EURO/RON al BNR de la dată adoptării AGEA. Titlurile vor fi convertibile, negarantate şi vor avea ataşate o opţiune de răscumpărare anticipată din partea companiei. Obligaţiunile vor fi oferite iniţial spre subscriere celor ce vor fi acţionari ai companiei la data de 16 martie (data de înregistrare), perioada de exercitare a dreptului de preferinţă urmând a fi stabilită prin prospectul de emisiune.

Obligaţiunile rămase nesubscrise de către actionarii societăţii vor face obiectul unui plasament privat sau oferta publică adresată investitorilor interesaţi.

Ieri, în jurul orei 16:30, acţiunile LIH aveau o creştere de 11,76%, la 9,5 lei, ceea ce conferea dezvoltatorului de software listat pe AeRO o valoare de piaţă de circa 28,5 milioane lei.

La data de 11 septembrie 2020, Cătălin Chiş deţinea 63,37% din Life is Hard, în timp Erik Barna avea 13,21% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro