LIVIU DRAGNEA:"Cioloş m-a sunat înainte de remaniere; nu am înţeles de ce a fost schimbat Curaj"

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 16:05 Dragnea: "Am înţeles că Iohannis şi Cioloş au lansat proiectul de ţară, le urez succes"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că lansarea proiectului de ţară a fost "un exerciţiu de imagine", precizând că nu trebuie să se mai întâmple evenimente ca cel de ieri, "în care cineva vrea să îşi asume şi să confişte această idee".

"Am văzut că au lansat ieri proiectul de ţară, cu foarte multă substanţă, este foarte vine că după 8 luni de zile de când eu făceam această solicitare. PSD lucrează de luni de zile la acest document şi la acest proiect, suntem deschişi să colaborăm cu toată lumea.(...) Dar întâlniri de genul celor de ieri, care nu se finalizează cu nicio concluzie, şi dacă se continuă înseamnă că se fac doar pentru imagine, la aşa ceva PSD nu va participa, că noi avem treabă", a spus Liviu Dragnea, cu privire la dezbaterea "România competitivă" de ieri, potrivit unor surse din media.

Întrebat dacă PSD a fost consultat în legătură cu această iniţiativă, Dragnea spus că social-democraţii au fost "spectatori".

"Ieri am fost spectatori. Am înţeles din presă că domnul Iohannis şi domnul Cioloş au lansat proiectul de ţară. Le urez succes. Ştiu că au luat o idee, important este să ştie ce să facă cu ea", a precizat liderul PSD.

Dragnea a punctat că prima condiţie a unui astfel de proiect este existenţa unui consens, adăugând că evenimente precum cel de ieri, în care cineva încearcă să confişte paternitatea proiectului, nu trebuie să se mai întâmple.

"Prima condiţie a acestui proiect (...) este ca în final să existe un consens pentru că dacă nu există oricine care nu este de acord cu trunchiul principal va ieşi din joc şi va încerca să îşi facă propria viziune pentru proiectul de ţară şi pentru dezvoltarea României. Că să nu existe acest risc nu trebuie să se mai întâmple evenimente ca cel de ieri, în care cineva vrea să îşi asume şi să confişte această idee, pentru că tocmai ăsta este spritul a ceea ce am propus şi eu în permanenţă şi anume ca paternitatea acestui proiect să fie a întregii clase politice, a Academiei Române, a Preşedinţiei, a guvernului indiferent care ar fi acela", a precizat preşedintele PSD.

(S.A.)

---------

Actualizare 15:15 Liviu Dragnea: "Cioloş şi Borc sunt în politică, acţionează ca nişte oameni politici"

Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Costin Borc acţionează ca nişte oameni politici, a susţinut, astăzi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse din presă.

"În opinia mea, şi domnul Cioloş şi domnul Borc sunt în politică. Domnul Borc şi domnul Cioloş sunt în politică, acţionează ca nişte oameni politici - ca să fie foarte clar care este punctul meu de vedere şi al PSD. În ceea ce priveşte dorinţele domnului Cioloş de după alegeri, mie mi-a spus la diverse întâlniri pe care le-am avut, nu secrete, a spus-o şi public, că nu intenţionează să candideze până la alegeri pe lista vreunui partid şi nici independent, ceea ce pe noi ne interesează mai mult sau mai puţin. Ceea ce va face dumnealui e important, dar nu e principala noastră preocupare", a spus Dragnea.

Întrebat unde acţionează Cioloş în politică, liderul PSD a arătat că "în toate zonele".

"Are foarte mulţi colaboratori în Guvern, atât în Cancelaria prim-ministrului, cât şi în Secretariatul General al Guvernului care au conexiuni şi comunicare zilnică cu conducerea PNL şi cu membrii PNL şi acţionează în consecinţă. Or, nu cred că după atâtea luni de zile domnul Cioloş nu este informat de lucrul acesta şi, în condiţiile în care nu stopează acest lucru şi implicit face politică, şi face politica PNL, domnul Borc nici nu se mai ascunde. (...) E susţinut de toată lumea domnul Cioloş, toată lumea vrea stabilitate şi nu mai vrea nimeni să ajungem să facem anticipate înainte de alegerile parlamentare, dacă, am vorbit şi cu domnul Tăriceanu, nu vor încerca să întreprindă nişte acţiuni care pot deveni periculoase", a mai afirmat Liviu Dragnea, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

--------

Actualizare 14:47 Dragnea: "Nu cad în capcana întinsă de unii sau de alţii de a nominaliza un prim-ministru"

Liviu Dragnea a afirmat astăzi că nu va cădea în capcana unora sau altora de a nominaliza un premier care să fie distrus până la alegerile parlamentare, precizând că obiectivul PSD este să formeze o majoritate parlamentară cu ALDE după alegerile din toamnă.

"În legătură cu posibilitatea ca eu să fi premier, sunt onorat de propunerea sau gândurile unora sau altora, numai că PSD va face această propunere după alegerile parlmentare. Nu avem alegeri de prim-ministru, nici nu cad în capcana întinsă de unii sau de alţii de a nominaliza un prim-ministru care să fie distrus până la alegerile parlamentare", a declarat astăzi liderul PSD, potrivit unor surse de presă.

Liviu Dragnea a mai spus că obiectivul social-democraţilor este de a avea un program de guvernare "sănătos, românesc, naţional" care să le permită, împreună cu ALDE, să formeze o majoritate parlamentară şi să-i înainteze preşedintelui Iohannis o propunere pentru funcţia de premier, după alegerile parlamentare.

(I.S.)

-----------

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat astăzi că premierul Dacian Cioloş l-a sunat ieri, înainte să anunţe remanierea celor patru miniştri, social-democratul precizând că nu a înţeles de ce a fost schimbat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

"Ieri, înainte să anunţe remanierea, domnul prim-ministru Cioloş m-a sunat să-mi spună şi mie, înainte să apară în presă, despre această intenţie. Aceeaşi întrebare am avut-o şi eu ca şi dumneavoastră - de ce s-a oprit numai aici. Mi-a spus că s-ar putea ca acest proces de remaniere să nu fie finalizat. I-am spus că nu mă interesează foarte mult în condiţiile în care, în continuare, agricultura reprezintă un domeniu în care este o nemulţumire foarte mare. Mi-a spus că asociaţiile din agricultură sunt mulţumite dacă au ministru. Eu, în toată campania electorală, mergând prin ţară, n-am auzit în niciun judeţ păreri bune despre ce se întâmplă în agricultură, dimpotrivă - foarte multe temeri, foarte multe supărări pentru faptul că s-au tăiat subvenţiile şi pentru că pe fonduri europene depunerea proiectelor a fost foarte mult întârziată. Aceasta a fost discuţia, n-am ce să comentez. Eu am pus o singură întrebare - de ce nu sunt şi cei doi (Prună şi Irimescu, n.r.) pe listă şi mi-a zis că încă se mai gândeşte", a afirmat Dragnea, la finalul BPN al PSD, potrivit unor surse din media.

Acesta a apreciat că a fost sunat înainte, catalogând acest gest al premierului ca "civilizat".

"Dar nu m-a mulţumit. Au mai fost remanieri în acest guvern tehnocrat, există din păcate o abordare de tip ONG - nu înseamnă că abordarea de tip ONG este una incorectă. (...) Aici am văzut foarte multe vorbe, am ascultat foarte multe vorbe, mai puţine fapte, aşa că nu am mari speranţe nici în ceea ce priveşte noii miniştri. De exemplu, nu ştiu până la urmă unde a greşit domnul Curaj. Domnul Curaj n-a avut legătură cu PSD, dar n-am simţit aşa o mare problemă în sistemul de educaţie, nici vorbă că a făcut lucruri spectaculoase, dar n-am înţeles de ce a fost schimbat cu dl rector de la Universitate", a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că era la sediul partidului când a fost sunat de premier şi că parlamentarii social-democraţi nu vor avea o atitudine sancţionatorie la adresa Guvernului.

"Nu, pentru că nu vom certa Guvernul pentru că a schimbat nişte miniştri care unii erau buni sau mai puţin buni, alţii erau răi. Eu am spus că sunt dezamăgit pentru faptul că n-a extins remanierea la încă doi miniştri pe care nu i-am cerut numai eu. Eu n-am chestiuni personale nici cu domnul Irimescu, nici cu doamna Prună, sunt foarte multe supărări generate de aceşti oameni în diverse categorii sociale. Am văzut că au lansat ieri proiectul de ţară, cu foarte multă substanţă, e foarte bine că, după 8 luni de zile de când făceam această solicitare, PSD lucrează de luni de zile la acest document şi la acest proiect, suntem deschişi să colaborăm cu toată lumea. (...) Dar întâlniri de genul celor de ieri, care nu se finalizează cu nicio concluzie, şi dacă se continuă înseamnă că se fac doar pentru imagine, la aşa ceva PSD nu va participa, că noi avem treabă. (...) Acum trei săptămâni nu se vorbea despre proiectul de ţară", a precizat Dragnea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu intelege! nicio problema, ii spunem noi: a fost schimbat pentru ca a avut CURAJ. 

    E clar ca l-a schimbat pe Curaj din cauza lui Ponta. Asta nou e clar pentru urgentarea retragerii doctoratului lui Ponta. Curaj era un pic mai diplomat, ca nu se stie niciodata...

    Vin alegerile si eliminarea lui Ponta este esentiala.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro