Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

LIVIU MATEESCU, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU TEHNICĂ DE SECURITATE"Forţa de muncă nepregătită tehnologic va fi eliminată"

A.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Persoanele nepregătite şi neadaptate la evoluţia tehnologiei vor fi eliminate din piaţa muncii, a spus, vineri, Liviu Mateescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Tehnică de Securitate (ARTS), în cadrul conferinţei internaţionale "Securitatea Privată - Evoluţie şi Inovare".

Liviu Mateescu a declarat: "Principala provocare este să ţinem pasul cu evoluţia tehnologică măcar la nivel de utilizator, deoarece o forţă de muncă nepregătită şi neadaptată la noua evoluţie tehnologică nu va putea face faţă şi va fi eliminiată. Cred că tehologia este foarte bună, dar trebuie totuşi să ne punem un semn de întrebare legat de ce se va întâmpla cu operatorul uman neperformnat, necalificat".

Preşedintele ARTS este de părere că, dacă până acum tehnologia a ajutat operatorul de securitate, încet va apărea o schimbare de paradigmă.

"Evoluţia extraordinară, fără precedent a tehnologiei, a dus la crearea unor mijloace de analiză şi inves­tigare atât de performante încât maşina, inteligenţa artificială, reuşeşte să ia decizii chiar în locul operatorului uman, care va deveni un fel de executant", a explicat Liviu Mateescu.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Gabriel Badea, preşedintele Federaţiei Serviciilor de Securitate (FSS), a precizat că securitatea privată este domeniul în care avansul tehnologic este adoptat în ritmul cel mai alert.

Gabriel Badea a spus: "Dronele, roboţii, realitatea virtuală, recunoaşterea facială sunt deja cuvinte care au intrat în vocabularul nostru comun, al celor care lucrăm în această industrie.

Preşedintele FSS a adăugat: "Infracţionalitatea cu care ne confruntăm s-a adaptat deja la aceste schimbări. Infractorii fac din ce în ce mai mult uz de tehnologia modernă, iar infracţiunile devin din ce în ce mai complexe şi sofisticate".

Totodată, Gabriel Badea a subliniat că legislaţia trebuie să ţină pasul atât cu evoluţia din plan tehnologic, cât şi cu mutaţiile care au loc în plan social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8705
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1828
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5108
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3758
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.1178

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie