Revista BURSA Construcţiilor

LUCIAN BODE:"Realizarea Autostrăzii de centură este foarte importantăi pentru România"

A.P.
Macroeconomie / 29 octombrie 2020

"Realizarea Autostrăzii de centură este foarte importantăi pentru România"

Realizarea Autostrăzii de centură este foarte importantă, nu numai pentru Bucureşti, ci şi pentru România, deoarece acest obiectiv este parte integrantă a Coridorului 4 Pan-European, a declarat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Acesta a fost prezent pe lotul 2 al Centurii de Sud a Municipiului Bucureşti, unde reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au înmânat Ordinul de începere a lucrărilor pe cei 14,6 km din secţiunea 2 a acestui lot, astfel încât întregul lot 2 este în faza de execuţie.

"Obiectivul de investiţii Centura de Sud a Bucureştiului reprezintă o prioritate a mea şi a Guvernului Ludovic Orban şi de aceea am acordat o atenţie deosebită pentru ca lucrările să poată intra în linie dreaptă. În luna iunie înmânam ordinul de începere pentru secţiunea 1 şi iată că sunt în măsură să vă pot spune că aveţi front total de lucru, odată cu ordinul de începere pe care l-aţi primit astăzi pentru cei 14,6 km. Sper ca la sfârşitul lunii noiembrie, cei de la CNAIR să vă poată înmâna ordinul de începere şi pentru lotul 1", a transmis Lucian Bode.

Pe de altă parte, oficialul de la Transporturi s-a declarat nemulţumit de antreprenorul de pe lotul 3, care de altfel a şi fost penalizat de CNAIR, şi a subliniat că pe acest tronson încă nu pot fi începute lucrările.

"Din păcate pe lotul 3 sunt nemulţumit, pentru că nu avem un antreprenor serios, pe care CNAIR l-a şi penalizat. Din această cauză nu avem nici documentaţia aferentă pentru acest lot, astfel încât să poată începe lucrările pe toţi cei 52 de km din Centura de sud a Bucureştiului. La secţiunea de nord avem un contract de proiectare şi execuţie semnat, două loturi sunt în contestaţie, iar celălalt lot este în procedura de reevaluare a ofertelor. Este foarte importantă realizarea Autostrăzii de centură, nu numai pentru Bucureşti, ci şi pentru România, deoarece acest obiectiv este parte integrantă a Coridorului 4 Pan-European. Ne-am propus ca până în 2023 să finalizăm partea de sud a Inelului de Autostradă, cei 52 de km, iar pentru partea de nord, după ce semnăm celelalte 3 contracte, să finalizăm şi acest segment până în 2024. Este clar că anul 2020 este anul investiţiilor şi mai ales al investiţiilor în autostrăzi", a mai spus Lucian Bode.

La începutul lunii octombrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa, într-un comunicat, că Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnotrade a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii de Centură Bucureşti, în lungime de 19 km.

Contractul "Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centura Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2: km 20+000-km 39+000", în valoare de 831.920.653,34 lei (fără TVA), va avea o durată de 12 luni pentru proiectare, respectiv de 22 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Ofertantul câştigător oferă o perioadă de garanţie a lucrărilor de zece ani.

Valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Lotului 4 al Centurii de Nord a Municipiului Bucureşti este de 312,633 milioane de lei, fără TVA, iar sursa finanţării o reprezintă fondurile europene nerambursabile.

În data de 18 august 2020 au demarat lucrările la primul tronson din lotul Vidra - Bragadiru din Centura de Sud a Bucureştiului, tronsonul 1. Valoarea lucrărilor autorizate este de 59,95 milioane lei (fără TVA) iar data de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni calculate de la data începerii efective a lucrărilor, anunţată în prealabil.

Autostrada Centura Bucureşti face parte integrantă din Coridorul Pan-European numărul IV, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac - Arad - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. an sfarsit cineva care isi face treaba, pentru care este pus acolo

    Si-o face ladat din gura. Fostul lui sef, Boc, promitea finalizarea centurii pana in 2011. Alt valoros, Tariceanu, pana in 2007. Iar marele realizator Orban a facut peste 150 m in perioada cand a fost un glorios ministru al transporturilor, membru in galeria valorilor: Mitre Manivela, Berceanu Baleare, Boagiu ... unul mai cretin decat altul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro