Retail

Lucian Bode susţine schimbarea legislaţiei în sensul reglementării clare a carierei de poliţist

S.B.
Politică / 15 mai

Lucian Bode susţine schimbarea legislaţiei în sensul reglementării clare a carierei de poliţist

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că la nivelul Jandarmeriei Române, al Poliţiei Române şi al Poliţiei de Frontieră au fost făcute, în primele patru luni ale acestui an, 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere, el criticând, din nou această practică. Bode anunţă că susţine schimbarea legislaţiei în sensul reglementării clare a carierei de poliţist, potrivit news.ro.

"Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI - Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română - de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe. (...) Aşadar, această practică va trebui să înceteze şi nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul poliţistului, de a modifica legislaţia astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege şi i-am cerut noului şef al Poliţiei Române să vină în cel mai scurt timp cu un plan astfel încât de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate", a afirmat Lucian Bode sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Sălaj.

Acesta a menţionat că acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul celorlalte structuri din cadrul MAI.

Bode a mai catalogat împuternicirile pe funcţii de conducere din cadrul ministerului pe care îl conduce drept la nivelul Jandarmeriei Române, al Poliţiei Române şi al Poliţiei de Frontieră au fost făcute, în primele patru luni ale acestui an, 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere şi "o problemă gravă" care poate fi rezolvată doar în cadrul unui amplu proces de reformă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. NU UITA SA PREVEZI SI PENSIONAREA LA O VARSTA REZONABILA!

    IN LOC DE 45 (47) PUNE SI TU 35 (37) 

    1. De fapt este 60 din care se scade vechimea acumulată în anii lucrați în grupa 1 sau 2 de muncă. O grămadă de oameni ( civili!) beneficiază de această facilitate. Să fim corecți...

    MILIȚIENII ACȚIONEAZĂ ÎN ILEGALITATE : CE MAI SE VEDE RAȚIONAMENTUL LOGICII ...

    Poliția se ocupă cu controlul agenților de pază în posturi pierzând o grămadă de timp inloc să lase treaba asta înseama inspectorilor proprii și ai beneficiarilor direct interesați să le fie ok.Politia să se vină doar la solicitare sau insprijin reciproc

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro