DIGI Comunications

LUDOVIC ORBAN:"Delegarea atribuţiilor miniştrilor către secretarii de stat este o procedură legală, dar nu e corect ca un ministru să nu semneze"

A.B.
Politică / 24 februarie

"Delegarea atribuţiilor miniştrilor către secretarii de stat este o procedură legală, dar nu e corect ca un ministru să nu semneze"

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că delegarea de atribuţii către secretari de stat este o procedură legală şi în mod normal ministrul deleagă competenţe către secretarii de stat şi poate şi poate să delege inclusiv dreptul de semnătură în domeniile de competenţă care sunt acordate secretarilor de stat, transmite News.ro.

El a mai spus că "nu este corect ca un ministru să nu semneze, aici este şi o chestiune de responsabilitate. Chiar dacă un ministru nu semnează el un act, el nu este derogat de răspundere".

"Delegarea de atribuţii către secretari de stat este o procedură legală şi o procedură care a fost folosită de-a lungul timpului. În mod normal ministrul deleagă competenţe către secretarii de stat şi poate şi poate să delege inclusiv dreptul de semnătură în domeniile de competenţă care sunt acordate secretarilor de stat. Este chiar o procedură folosită , de management democratic. Până la urmă şi secretarii de stat dacă semnează ei, ei trebuie să semneze în conformitate cu programul de guvernare , cu strategia din domeniul respectiv, cu toate planurile de acţiune din domeniul respectiv. Sigur aici Ministrul trebuie să îşi păstreze o parte importantă. Şi eu am fost ministru şi eu am delegat atribuţii, dar mi-am păstrat partea de acte normative, partea de tratate şi acorduri internaţionale în domenii pe care le-am considerat importante şi de interes strategic, fiecare ministru decide. Sigur că sunt unii care îşi deleagă atribuţiile şi către secretarul general, sunt şi primari care deleagă atribuţiile integral şi până la urmă ajung să nu mai semneze. Asta nu este corect ca un ministru să nu semneze, aici este şi o chestiune de responsabilitate. Chiar dacă un ministru nu semnează el un act, el nu este derogat de răspundere", a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri dacă este o procedură firească că mai mulţi miniştrii şi-au delegat o serie de atribuţii, inclusiv dreptul la semnătură pe anumite domenii importante.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oare de ce le este frica ,aplica modelul udrea

    daca-i secretar de stat , nu poate sa faca puscarie ?

    1. 3. Parlamentul trebuie sa responsabilizeze guvernul. Ministri sa aiba acces in guvern pe merite si pregatire de conducere, chiar un concurs. Numai ministri de demult nu aveau nici o pregatire profesionala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro