LUDOVIC ORBAN:"Guvernul fură de la pensionari"

V.G.
Politică / 22 noiembrie

"Guvernul fură de la pensionari"

"Refuzul de a actualiza pensiile cu 100% din rata inflaţiei echivalează cu o tăiere de pensii", afirmă preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, potrivit ştiripresurse.ro.

"Forţa Dreptei condamnă decizia Guvernului PSD-PNL de a aplica o creştere a punctului de pensie inferioară ratei inflaţiei din ultimele 12 luni de zile. Această decizie, prin care le este refuzat pensionarilor dreptul de a le fi refăcută puterea de cumpărare pierdută în ultimul an de zile, reprezintă în realitate o tăiere a pensiilor aplicată în mod cinic şi nedrept. Cu aceeaşi bani, părinţii şi bunicii noştri vor putea cumpăra semnificativ mai puţine lucruri decât cu un an în urmă, fiindu-le diminuată drastic puterea de cumpărare", transmite Ludovic Orban.

Orban precizează că parlamentarii din Forţa Dreptei susţin majorarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2023, cu aproximativ 18%.

"Acest fapt care presupune actualizarea pensiilor cu 100% din rata inflaţiei din ultimele 12 luni de zile, dar şi aplicarea unui procent de 58,5% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut. Proiectul iniţiat de parlamentarii din Forţa Dreptei se află în prezent în dezbaterea Parlamentului. Este complet nejustificată discriminarea aplicată în rândul pensionarilor, prin plăţi de tip voucher, pe care Guvernul PSD-PNL le prezintă drept o creştere a pensiilor. Este în mod evident o ticăloşie şi o modalitate de a face diferenţe între pensionari bazate pe criterii arbitrare, care nu au legătură cu ceea ce poate fi considerat a fi dreptul la pensie. Acest tip de beneficii ar fi trebuit valorificate printr-o creştere suplimentară a punctului de pensie, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil din cauza sursei de finanţare, atunci era necesară aplicarea unui cuantum unic al sprijinului acordat", conchide Orban.

Coaliţia a decis majorarea pensiei cu 12,5%.

"Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută", arată premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, într-o postare despre majorarea pensiilor.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a dat detalii despre majorarea pensiilor şi a adăugat că se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărţit în două tranşe semestriale pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. domnule orban dar avem propagat in piata deja deflatie la unele preturi cu intarziere se vor vedea si in rapoarte.

  PPIul o sa arate in fata plat la unele produse... daca ii dam iar cu foc de bani... nu facem decat sa "salvam speculatorii" e au creditat si sa ridicam costul de trai populatiei totale pensionari purcei mamici tatici.. unde veniturile nu vor creste pe urmatoarea corectie de deflatie locuri de munca. 

  va rog sa terminati cu vrajeala su cu ingrijorarea aparenta fata de ei. 

  va intereseaza doar sa va scapati pielea. 

  s c cret 

  Legea spun clar ca trebuie indexat

  pensia cu rata inflatiei,

  daca nu se respecta sa vina DNA-ul 

  1. care lege?

   aia din deflatia 2008? 

   sti ce inseamna indexare cu inflatia? 

   ce consecinte sunt in multiplicatorul financiar cad arunti ina 15% indexat cu inflatia? 

   ai inflatie reala de x3 ce se duce cot 70% to la speculatorii ce iti vand serviciile si produsele deja in bula de pret; nu faci decat sa cumperi scumt si sa le faci exitul la datoria speculativa lor. 

   real tot sarac ramai... poate chiar mai sarac. 

   ex: CATE PLOVARE DIN MALL FACEA UN VENIT MINIM IN 2019 CATE IN 2022? 

   s c cret 

  Din 2024 sper sa fim guvernati de o coalitie de partide responsabile : USR-REPER-FORTA DREPTEI

  -D  

  1. Subscriu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro