LUDOVIC ORBAN: "Iohannis şi coaliţia guvernamentală au înregistrat un eşec major de politică externă, privind neacceptarea ţării în Schengen"

G.D.
Politică / 9 decembrie 2022

"Iohannis şi coaliţia guvernamentală au înregistrat un eşec major de politică externă, privind neacceptarea ţării în Schengen"

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că prin neacceptarea României în Schengen, Iohannis şi coaliţia guvernamentală au înregistrat un eşec major de politică externă, potrivit Agerpres.

"Adevărul este că Iohannis şi coaliţia guvernamentală au înregistrat un eşec major de politică externă, de politică europeană. Respingerea integrării României în Schengen de către Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Interne reprezintă o lovitură dată cetăţenilor români nu numai de Austria şi Olanda, ci, mai ales, de cei care conduc astăzi România: Iohannis, Ciolacu etc", a spus Ludovic Orban.

Acesta a adăugat că principalul vinovat este Klaus Iohannis.

"Principalul vinovat este concetăţeanul dumneavoastră, care o fi fost el un primar bun al Sibiului, dar ca preşedinte este o catastrofă (...). Greşelile grave făcute de Iohannis şi de Guvern sunt, din punctul meu de vedere, următoarele: nu a existat o strategie bine pusă la punct, nu a existat o discuţie directă, din timp, dinainte de a iniţia procura de a introduce la vot aderarea României. Această consultare trebuia făcută nu numai la nivelul Parlamentului European şi Comisiei Europene şi la nivel de şefi de state şi guverne, cu toate ţările UE. De asemenea, la nivel de ministru de externe cu toţi miniştrii de externe, şi la nivel de ministru de interne cu toţi miniştrii de interne. Era nevoie de acest dialog făcut cu cel puţin şase luni înainte de a demara procedura", a afirmat Orban.

Fostul premier a mai spus că greşeli majore au fost şi menţinerea României la pachet cu Bulgaria, dar şi forţarea, ieri, a introducerii pe ordinea de zi a votării intrării în Schengen a României.

"A doua greşeală majoră este cea legată de menţinerea României la pachet cu Bulgaria (...). Este decizia liderilor români. Nimeni altcineva nu a impus menţinerea României în acelaşi vot cu Bulgaria (...) O altă greşeală majoră este aceea că Iohannis şi cu Guvernul au forţat introducerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI de ieri, votarea integrării României în Schengen în condiţiile în care eram aproape siguri că nu există nici cea mai mică şansă ca România să fie integrată în Schengen", a susţinut Ludovic Orban.

Acesta consideră că este de criticat şi o atitudine a guvernanţilor de a nu îşi asuma eşecul aderării la spaţiul Schengen.

"Nesimţirea guvernanţilor este nelimitată! Arată cu degetul spre Austria, nici măcar nu arată corect, ar trebui să arate spre partidul care e membru PPE, cu PNL (...), arată cu degetul spre Rusia. Acum nu mai arată cu degetul spre Olanda, numai aşa, în comentarii colaterale", a mai afirmat liderul formaţiunii Forţa Dreptei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro