Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

LUDOVIC ORBAN ŞI-A DEPUS MANDATUL DE PREMIERConsultări la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou prim-ministru

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Consultări la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou prim-ministru

Premierul Ludovic Orban şi-a depus mandatul de formare a noului guvern şi preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

Anunţul cu privire la depunerea mandatului lui Orban a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat: "Motivaţia premierului desemnat a fost simplă şi clară: regulamentul acitivtăţilor comune din Parlament prevede un termen de 15 zile în care să se pronunţe camerele reunite asupra propunerii de guvern. Cele 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. Acest lucru se datorează PSD-ului, care a boicotat şedinţa de ieri şi nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj, iar un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim".

Preşedintele a precizat că, în urma alegerilor parlamentare, prima sa opţiune pentru desemnarea unui premier rămâne Ludovic Orban.

În privinţa consultărilor cu partidele parlamentare, Klaus Iohannis a precizat că le-a convocat, pentru astăzi, începând de la ora 16:00 şi că în această seară ar putea desemna un nou premier al viitorului guvern.

Referitor la o eventuală desemnare a ministrului interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcţia de premier, propunere care ar fi agreată şi de PSD, conform declaraţiilor de ieri ale lui Marcel Ciolacu, preşedintele social-democraţilor, Klaus Iohannis a precizat că decizia privind nominalizarea prim-ministrului îi va aparţine în totalitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din păcate se discuta numai despre persoane. Cred ca in acest moment , președintele și liderii partidelor parlamentare , ar trebui sa identifice principalele obiective ale țării , pentru perioada de pana la alegeri , si pentru care se poate obține sprijin politic in actuala configurație politica.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie