LUDOVIC ORBAN ŞI-A DEPUS MANDATUL DE PREMIERConsultări la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou prim-ministru

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Consultări la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou prim-ministru

Premierul Ludovic Orban şi-a depus mandatul de formare a noului guvern şi preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

Anunţul cu privire la depunerea mandatului lui Orban a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat: "Motivaţia premierului desemnat a fost simplă şi clară: regulamentul acitivtăţilor comune din Parlament prevede un termen de 15 zile în care să se pronunţe camerele reunite asupra propunerii de guvern. Cele 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. Acest lucru se datorează PSD-ului, care a boicotat şedinţa de ieri şi nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj, iar un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim".

Preşedintele a precizat că, în urma alegerilor parlamentare, prima sa opţiune pentru desemnarea unui premier rămâne Ludovic Orban.

În privinţa consultărilor cu partidele parlamentare, Klaus Iohannis a precizat că le-a convocat, pentru astăzi, începând de la ora 16:00 şi că în această seară ar putea desemna un nou premier al viitorului guvern.

Referitor la o eventuală desemnare a ministrului interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcţia de premier, propunere care ar fi agreată şi de PSD, conform declaraţiilor de ieri ale lui Marcel Ciolacu, preşedintele social-democraţilor, Klaus Iohannis a precizat că decizia privind nominalizarea prim-ministrului îi va aparţine în totalitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Din păcate se discuta numai despre persoane. Cred ca in acest moment , președintele și liderii partidelor parlamentare , ar trebui sa identifice principalele obiective ale țării , pentru perioada de pana la alegeri , si pentru care se poate obține sprijin politic in actuala configurație politica.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS