Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 06 noiembrie 2015

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 06 noiembrie 2015

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în octombrie 2015, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management). Indicele agregat a crescut până la 59,1, de la 56,9 în luna precedentă (o valoare peste 50 indică expansiune), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a crescut cu 5,3 puncte faţă de luna anterioară, până la 62. Preţurile şi-au temperat contracţia, subindicele corespunzător înregistrând un avans lunar de 0,7 puncte, până la 49,1.

(sursa: ISM)

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut neaşteptat în septembrie 2015, cu o rată lunară de 1,7%, după un declin de 1,8% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 1%, după un avans de 1,7% în luna anterioară. Comenzile interne şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,1%, de la 2,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar comenzile externe au scăzut cu o rată anuală de 3,9%, după un avans de 1,4% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 2,4%, în condiţiile unei scăderi anuale de 8,2% a comenzilor din afara zonei euro.

(sursa: Destatis)

Preţurile de consum din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală în octombrie 2015, până la 0,7%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,4%, de la 1,6% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3%, de la 1,4% în luna precedentă, în condiţiile unei noi stagnări lunare.

`(sursa: CBS)

Preţurile de consum din Elveţia şi-au menţinut declinul anual la 1,4% şi în octombrie 2015, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Preţurile alimentelor şi-au temperat declinul anual până la 0,6%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat declinul anual până la 0,9%, de la 1% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(sursa: FSO)

Producţia industrială din Suedia a înregistrat o creştere neaşteptată în septembrie 2015, cu o rată lunară de 2%, după un avans de 4,5% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 6,3%, după o creştere de 2,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 6,7%, de la 2,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2%, iar producţia de energie şi-a temperat creşterea anuală până la 11,8%, de la 23,3%, pe fondul unei scăderi lunare de 7,9%. Comenzile industriale noi au crescut cu o rată anuală de 32,8%, în condiţiile unei creşteri lunare de 22,3%.

(sursa: SCB)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS