Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 2 octombrie 2015

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 2 octombrie 2015

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2015, până la 1,1%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,1%, după un avans similar în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,1%, de la 1,7% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,7%, de la 1,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,8%.

(sursa: Statistics Belgium)

Preţurile producătorilor industriali din Canada au scăzut cu o rată anuală de 0,4% în august 2015, după un avans de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 0,7% în luna anterioară. Preţurile industriale, exclusiv energia şi produsele petroliere, şi-au accelerat creşterea anuală până la 4%, de la 3,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%. Preţurile materiilor prime şi-au accelerat declinul anual până la 24,7%, de la 21,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 6,6%.

(sursa: StatCan)

Preţurile locuinţelor în primele 20 de zone metropolitane din SUA au crescut sub aşteptări în iulie 2015, cu o rată anuală de 5%, după un avans de 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după o creştere de 0,9% în luna anterioară. Cea mai mare creştere anuală, de 10,4%, s-a înregistrat în San Francisco, urmată de o creştere cu 10,3% în Denver, iar cel mai mic avans anual a fost de 1,7%, în Washington. În luna iulie 2015, indicele preţurilor locuinţelor a fost cu 11,9% sub nivelul maxim înregistrat în iulie 2006.

(sursa: S&P Dow Jones Indices)

Vânzările retail din Germania au scăzut neaşteptat în august 2015, cu o rată lunară de 0,4%, după un avans de 1,6% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 2,5%, de la 3,8% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au crescut cu o rată anuală de 3,9%, după un avans de 3,6% în luna precedentă, iar vânzările de produse nealimentare au crescut cu o rată anuală de 1,1%, după o creştere de 2,8% în luna anterioară.

(sursa: Destatis)

Producţia industrială din Estonia şi-a temperat declinul anual în august 2015, până la 2,7%, de la 6,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după un declin de 1,2% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 2%, după un declin de 2,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar producţia de energie şi-a temperat declinul anual până la 17,1%, de la 30,9% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 6,4%.

(sursa: Estonia Statistics)

Preţurile producătorilor industriali din Ungaria au scăzut cu o rată anuală de 0,8% în august 2015, după o creştere de 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după un declin de 0,7% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au scăzut cu o rată anuală de 0,7%, după un avans de 0,7% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar preţurile energiei şi-au temperat scăderea anuală până la 1,4%, de la 1,6% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(sursa: KSH)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS