Macron îndeamă UE să acţioneze "cât mai rapid" împotriva terorismului online

A.B.
Internaţional / 28 octombrie 2020

Macron îndeamă UE să acţioneze "cât mai rapid" împotriva terorismului online

Negocieri la nivel european în vederea obligării platformelor digiatale să retragă mai rapid conţinuturi teroriste online este necesar să "fie finalizate cât mai rapid", şi-a exprimat dorinţa, miercuri, Emmanuel Macron, relatează AFP şi News.ro.

Este "urgent şi necesar ca negocierile europene cu privire la retragerea conţinuturilor teroriste de pe Internet, într-un termen de o oră, să fie finalizate cât mai rapid posibil", a declarat şeful statului francez presei, la finalul unei întâlniri cu premierul eston Juri Ratas, la Palatul Élysee.

Implementarea unui regulament la nivelul Uniunii Europene (UE) face în prezent obiectul unor negocieri între Parlamentul European (PE) şi statele membre, cu privire la libertatea de exprimare şi mijloace de reglementare a platformelor online.

"Conţinuturile teroriste nu sunt nişte conţinuturi ilicite la fel ca celelalte, ele sunt sângeroase, puternic virale. Este. aşadar, o miză a securităţii majore în perspectiva ameninţării teroriste cu care ne confruntăm toţi", a subliniat Emmanuel Macron.

El se exprimă la aproape două săptămâni de la decapitatea profesorului Samuel Paty la Conflans-Sainte-Honorine - care a fost ţinta unor reţele de socializare şi unei mobilizări online din cauză că a arătat la ore caricaturi ale profetului Mohamed la un curs depre libertatea de exprimare.

Premierul francez Jean Castex a insistat, la Bruxelles, la 23 octombrie, asupra urgenţei unei "reglementări mult mai puternice" a reţelelor de socializare la nivel european, în urma unei întâlniri cu comisarul european însărcinat cu Piaţa internă şi domeniul digital Thierry Breton, care urmează să prezinte la 2 decembrie un pachet legislativ în vederea unei mai bune reglementări a platformelor online.

Juri Ratas a subliniat, în urma unui dejun cu Macron, "solidaritatea" Estoniei cu Franţa în apărarea "valorilor republicane" şi "împotriva radicalismului" islamist.

Ei au semnat un "Parteneriat strategic" de consolidare a cooperării între Paris li Tallinn "în domeniul securităţii, apărării, securităţii cibernetice, energiei şi modificărilor climatice", a anunţat Emmanuel Macron, care a subliniat că Estonia a dezvoltat o "expertiză recunoscută" împotriva atacurilor cibernetice.

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro