Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Macron şi Trump declară un armistiţiu în privinţa taxării serviciilor digitale

I.A.
Internaţional /

Emmanuel Macron, Donald Trump

Emmanuel Macron, Donald Trump

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, luni, că a avut "o discuţie foarte bună" cu preşedintele american Donald Trump legată de taxarea serviciilor digitale preconizată de Paris, anunţând că cele două ţări vor lucra împreună pentru a evita creşterea tarifelor, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, Macron şi Trump au convenit să suspende un posibil război comercial până la sfârşitul acestui an şi să continue în această perioadă negocierile la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a declarat o sursă diplomatică.

"Au convenit să dea o şansă negocierilor până la sfârşitul acestui an. Pe parcursul acestei perioade nu vor exista tarife succesive", a spus sursa.

Franţa a decis în iulie 2019 să aplice o taxă de 3% pe veniturile din servicii digitale obţinute în Franţa de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro şi cu venituri de cel puţin 750 de milioane de euro la nivel mondial. Washingtonul a avertizat că SUA vor impune taxe pentru principalele produse franceze, ca reacţie.

Autorităţile franceze au afirmat în repetate rânduri că orice acord internaţional referitor la taxarea serviciilor digitale convenit în cadrul OCDE va avea întâietate în raport cu taxa franceză.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS