MAE:"Începând de sâmbătă, toţi cetăţenii străini care călătoresc în Suedia trebuie să prezinte un test PCR negativ"

S.B.
Miscellanea / 4 februarie 2021

"Începând de sâmbătă, toţi cetăţenii străini care călătoresc în Suedia trebuie să prezinte un test PCR negativ"

Ministerul Afacerilor Externe informează românii că, începând de sâmbătă, ora 00.00, toţi cetăţenii străini care călătoresc în Suedia trebuie să prezinte la frontieră un test PCR negativ la COVID-19, făcut cu maximum 48 de ore anterior sosirii, informează news.ro.

Măsura va fi aplicată pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă şi feroviară. Sunt exceptate de la această măsură persoanele sun 18 ani, rezidenţii în Suedia, lucrătorii transfrontalieri, persoanele implicate în transportul medical, transportatorii de mărfuri, cei care se deplasează din motive familiale urgente, persoanele care au nevoie de protecţie internaţională, persoanele care sunt supuse unei intervenţii medicale sau altor tipuri de îngrijire medicală în Suedia care nu pot fi amânate, marinarii şi personalul implicat în acţiuni de cooperare poliţienească internaţională, vamală sau în acţiuni de salvare.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile suedeze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Suediei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare la data de 6 februarie 2021, ora 00:00, şi sunt valabile până la data de 31 martie 2021. Astfel, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile suedeze, începând cu data de 06.02.2021, ora 00:00, toţi cetăţenii străini care călătoresc în Regatul Suediei trebuie să prezinte, la frontieră, un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii. În situaţia neprezentării testului, intrarea în Regatul Suediei va fi refuzată", arată MAE într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, măsura va fi aplicată pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă şi feroviară.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane:

- persoanele având mai puţin de 18 ani (minorii);

- persoanele rezidente în Regatul Suediei;

- lucrătorii transfrontalieri, cu condiţia testării regulate (cel puţin o dată pe săptămână);

- persoanele care sunt implicate într-un transport medical;

- transportatorii de mărfuri şi alte categorii de personal din sectorul de transport;

- persoanele care se deplasează pentru raţiuni familiale urgente;

- persoanele care au nevoie de protecţie internaţională sau care au un alt motiv umanitar;

- persoanele care sunt supuse unei intervenţii medicale sau altor tipuri de îngrijire medicală în Regatul Suediei care nu pot fi amânate;

- marinarii;

- personalul implicat în acţiuni de cooperare poliţienească internaţională, vamală sau în acţiuni de salvare.

De asemenea, autorităţile suedeze recomandă ferm tuturor persoanelor care sosesc în Regatul Suediei să se izoleze şi să evite contactele sociale pentru o perioadă de şapte zile şi să efectueze un nou test în a cincea zi.

"Informaţii suplimentare privind măsurile adoptate de autorităţile suedeze pot fi consultate la următoarea pagină de internet: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/02/krav-pa-negativt-covid-19-test-for-inresa-till-sverige/. MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români să manifeste precauţie cu privire la decizia de a călători în scop turistic în această perioadă, mai ales în cazul destinaţiilor care sunt afectate de pandemia de COVID-19, iar în cazul deplasărilor esenţiale, să-şi ia toate măsurile pentru a se conforma obligaţiilor stabilite de autorităţile locale, în acest context", mai indică sursa menţionată, potrivit news.ro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro