MAE:Persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ sau dovada că sunt vaccinate

S.B.
Internaţional / 20 aprilie 2021

Persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ sau dovada că sunt vaccinate

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile din Grecia au revizuit condiţiile de intrare în ţară, noile reglementări fiind în vigoare de luni până în 26 aprilie, potrivit news.ro.

Astfel, persoanele care ajung în Grecia cu maşina, prin punctele de frontieră Kulata-Promachonas şi Makaza-Nymphaea, sau cu avionul trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau dovada că au fost vaccinate împotriva COVID-19, cu condiţia ca de la rapel să fi trecut cel puţin 14 zile. Totodată, rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autorităţile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit MAE, autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat în vigoare în 19 aprilie şi se aplică până la 26 aprilie, pentru toate categoriile de deplasări, inclusiv cele în scop turistic.

Astfel, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor membre ale Acordului Schengen, cât şi cetăţenii din Emiratele Arabe Unite, Israel, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia, Statele Unite ale Americii sau persoanele care au rezidenţa permanentă în aceste state pot intra pe teritoriul Republicii Elene, pe cale rutieră - prin punctele rutiere de trecere a frontierei Kulata-Promachonas şi Makaza-Nymphaea (accesul prin cele două puncte de trecere a frontierei fiind posibil în intervalul orar 07:00-23:00), sau pe cale aeriană, cu următoarele condiţii:

- prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

- prezentarea unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut minimum 14 zile de la data efectuării rapelului. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;

- completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puţin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de provenienţă.

"Cu referire la intrarea în Republica Elenă pe cale maritimă, autorităţile elene au introdus o restricţie temporară de sosire a ambarcaţiunilor de agrement private, a navelor comerciale şi a navelor de croazieră, indiferent de pavilion, provenind din orice destinaţie geografică din străinătate, precum şi debarcarea în orice mod a pasagerilor de pe aceste nave", arată MAE.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile elene, rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autorităţile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

Totodată, MAE subliniază că toate celelalte restricţii adoptate de autorităţile elene în contextul pandemiei de COVID-19 rămân în vigoare (lockdown, purtarea obligatorie a măştii, restricţiile de circulaţie între judeţe, restricţii orare de deplasare etc).

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al României la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Am ceva sa ii transmit mitomanului Citu. Am plecat si voi pleca in Grecia. Iar despre leul lui Isarescu, ma sterg cu el la fund.

    O sa piarda grecoteii la turisti, dintre cei nevaccinati, de o sa urle apoi, durerea pagubei si a falimentului in ei!

    1. clar ca da

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro