Majoritarul de la "Şantierul Naval Sulina" nu a preluat nici o acţiune în oferta obligatorie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 decembrie 2014

Preţul din ofertă era de 48 de ori mai mare decât cel la care a fost achiziţionat pachetul majoritar

"East Electric", acţionarul majoritar de la "Şantierul Naval Sulina" (RMSU) nu a preluat nici o acţiune în oferta publică obligatorie, pe care a derulat-o până pe 28 noiembrie, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Majoritarul ar fi plătit un preţ de 48 de ori mai mare faţă de cotaţia plătită, în luna mai, către CDC SRL, pentru cumpărarea pachetului de 99,84% din acţiuni.

"East Electric" lansase oferta de preluare pentru pachetul de 0,1598% pe care nu îl deţinea, la un preţ de 18,28 lei/unitate, evaluând pachetul vizat la 368.607 lei.

Tranzacţia prin care "East Electric" a cumpărat pachetul majoritar al RMSU, în luna mai, de la CDC SRL - la preţul de 0,38 lei/acţiune - a fost singura înregistrată pe acest emitent, de la listarea pe piaţa Rasdaq, după cum reiese dintr-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară, din luna august.

Atunci, ASF a decis că preţul în cadrul ofertei publice de preluare obligatorie a "Şantierul Naval Sulina" iniţiată de către "East Electric" va fi stabilit de către un evaluator autorizat înregistrat la ASF.

În raportul ASF se precizează că cel mai mare preţ plătit de ofertant (S.C. East Electric S.R.L. Bucureşti) în perioada de 12 luni anterioară datei de depunere a documentaţiei de ofertă este de 0,38 lei/acţiune şi că valoarea unei acţiuni calculată cu luarea în considerare a activului net pe baza situaţiilor financiare ale SC Şantierul Naval Sulina SA la data de 31.12.2013 este de 18,28 lei/acţiune, iar pe baza situaţiilor financiare la data de 31.12.2012 este de 19,76 lei/acţiune.

"Şantierul Naval Sulina" nu şi-a mai publicat, în ultimii ani rezultatele financiare anuale, astfel că a primit sancţiuni din partea autorităţii de supraveghere de pe piaţa de capital.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro