MAPN A SESIZAT PARCHETUL MILITAR:Procedura de achiziţie a corvetelor, suspendată

M.I.
Strategia dezvoltarii României / 11 ianuarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), care a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, "în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii".

Conform unui comunicat al MApN, astăzi, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial "Corvetă multifuncţională", a prezentat ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect, scrie News.ro.

"Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial «Corvetă multifuncţională»", se arată în comunicat.

MApN mai precizează că, având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la "Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.", solicită "anularea în tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate.

La sfârşitul anului trecut, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că în presa din Franţa au apărut articole referitoare la România al căror scop ar fi acela de a "pune presiune pe Ministerul Apărării" pentru ca acesta să aloce unei companii franceze contractul pentru construirea corvetelor.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, declara, în 28 noiembrie, că procedura de achiziţie a corvetelor este în termen.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, la finalul lunii octombrie, că procedura de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial "Corveta multifuncţională" este în faza de evaluare a ofertelor, dar au fost necesare clarificări ceea ce a făcut ca termenul de finalizare să fie amânat pentru 15 noiembrie.

Guvernul a aprobat în februarie o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

Pe 20 noiembrie, fostul preşedinte Traian Băsescu îl acuza, într-un mesaj publicat pe Facebook, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că a vrut trucarea licitaţiei pentru corvete.

Băsescu explica faptul că, prin lege, România poate să achiziţioneze echipamente militare fără licitaţie, însă "Daddy" a vrut o licitaţie, pentru că "singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitaţie trucată".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. DRAGNEA FACE ROST DE BANI ȘI DIN PIATRĂ SEACĂ ,TOȚI SE HRĂNESC DIN ,,TALENTUL" LUI,PROCURORI,JUDECĂTORI (PRNTRU DOSARELE PENALE) SEFI DE PARTIDE(UDMR)ȘEFI DE FILIALE PSD(PENTRU SUSȚINERE) ZIARISTI,TELEVIZIUNI,AVOCATI,C URVETURI TOATE ACESTE VALORI ALE ROMÂNIEI (GUNOAIELE SOCIETĂTI) MANÎNCĂ BANI FFMULTI!!!

    1. ...mai ales ca shpaga se da de la buget: salarii exorbitante, pensii speciale samd

      Ai uitat de securiști, propagandist mic.

      Serviciile secrete din România au cele mai mari bugete din UE, adică peste Germania, propagandist securist mic. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9257
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro