MARIAN MURGULEŢ, SECRETAR DE STAT ŞI CHIEF INFORMATION OFFICER LA GUVERN:"Găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la Bucureşti reprezintă o oportunitate pentru ţara noastră"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică / 11 decembrie 2020

Marian Murguleţ

Marian Murguleţ

Decizia de găzduire a Centrului European de Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice la Bucureşti reprezintă o oportunitate deosebită pentru ţara noastră de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, cu accent pe zona de cercetare-inovare în domeniu, consideră Marian Murguleţ, secretar de stat şi chief information officer guvernamental la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Domnia sa a declarat: "Bucureştiul beneficiază de un ecosistem complex de securitate cibernetică, un număr impresionant de specialişti ICT şi companii tech inovatoare, conectivitate la cele mai înalte standarde şi un mediu internaţional divers, dinamic şi prosper. Decizia prin care Bucureştiului a fost ales drept oraşul gazdă pentru sediul Centrului european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice (ECCC) reprezintă atât o chestiune de echitate, dar şi una de recunoaştere a parcursului european al României în domeniu".

Totodată, Marian Murguleţ a precizat că România şi-a dorit enorm aducerea Centrului la Bucureşti şi s-a prezentat cu un dosar de candidatura extrem de solid care a satisfăcut pe deplin toate criteriile cerute, aşa cum a fost reflectat şi în analiza iniţială a Comisiei Europene.

"Am fost prima ţară care şi-a manifestat interesul pentru găzduirea noului Centru şi singura care nu aveam nicio agenţie europeană", a precizat Marian Murguleţ.

Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice va gestiona fonduri de miliarde de euro pentru cercetare pe zona de cyber (în principal pentru criptare şi securitatea reţelelor), odată cu crearea de locuri de muncă specializate.

"ECCC va fi şi un punct de întâlnire pentru decidenţii UE în domeniul cyber şi industrie ceea ce va însemna punerea României pe harta securităţii cibernetice la nivel european şi mondial, inclusiv prin evenimentele care vor avea loc la Bucureşti după ce pandemia covid-19 va lua sfârşit", a mai adăugat Marian Murguleţ.

Domnia sa a precizat că este evident că mediul local de business în domeniul securităţii cibernetice va înregistra o creştere în viitorul apropiat, iar reputaţia României va spori. În opinia domnului Murguleţ, înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) prin transformarea CERT.RO va adăuga la prestigiul ţării noastre şi va atrage şi mai mulţi specialişti din ţară sau de peste hotare.

Marian Murguleţ a mai afirmat că urmează discuţii cu reprezentanţii CE pentru alegerea unuia dintre cele 3 sedii puse la dispoziţie de către România, iar operaţionalizarea Centrului este estimată pentru vara anului viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro