MARIUS BUDĂI, MINISTRUL MUNCII:"În anii 2020 - 2021, ţara era într-un clasament internaţional, ca nivel de sprijin pentru mediul economic în PIB"

M.C.
Politică / 17 ianuarie

"În anii 2020 - 2021, ţara era într-un clasament internaţional, ca nivel de sprijin pentru mediul economic în PIB"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că în anii 2022 - 2021, România era într-un clasament internaţional ca nivel de sprijin pentru mediul economic în PIB, după Congo, cu 1,1%, precizând că în prezent este la 6% din PIB sprijin real pentru mediul economic, informează Agerpres.

Marius Budăi a afirmat, astăzi, la Prima News, că au fost create în plus faţă de ianuarie 2022 peste 100.000 de locuri de muncă.

"Măsurile pe care le-am implementat pe parcursul anului 2022 încep să-şi producă efecte. Spuneam la începutul anului 2022 că ne dorim în primă fază să apărăm prin măsurile pe care le luăm la Ministerul Muncii locurile de muncă, să sprijinim mediul de afaceri pentru a-şi apăra locurile de muncă. Am reuşit acest lucru şi ulterior prin accesări de fonduri europene pentru aceste măsuri, cele două proiecte de final de an de 57 de milioane de euro, care sunt destinate, unul din ele strict pentru tineri. Am reuşit pe parcursul acestui an să avem peste 100.000 de locuri de muncă avans faţă de ianuarie 2022. Este genul de măsuri pe care trebuie să îl luăm în continuare şi să ţinem foarte mult cont şi de ceea ce se întâmplă din punct de vedere demografic, nu numai în România, ci în Uniunea Europeană şi chiar în lume. Trebuie să fim extrem de atenţi şi să fim proactivi, să nu stăm să reacţionăm când fenomenul se întâmplă", a declarat ministrul Muncii.

El a explicat care este motivul pentru a crescut numărul numărul locurilor de muncă şi al angajatorilor în ultima perioadă.

"În perioada anilor 2020 - 2021 într-un clasament internaţional ca şi nivel de sprijin al mediului economic în PIB era în jur 1,1% şi eram după ţări precum Congo. Este un clasament al Fondului Monetar Internaţional. Iată că anul trecut aşteptăm cifrele finale, dar din ultimele cifre reale, concrete erau de 6% din PIB sprijin real pentru mediul economic şi un nivel de investiţii din partea statului mai ridicat. Aceste lucruri au putut sprijini crearea locului de muncă şi au dat şi un apetit pentru investiţii. Şi atunci aşa se justifică şi creşterea numărului de locuri de muncă, dar şi creşterea numărului de angajatori", a mai afirmat Marius Budăi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9640
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6302
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1284
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7480
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.1652

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro