Marius Moldovan este noul preşedinte al Turism Felix

A.I.
Piaţa de Capital / 05 octombrie 2020

Marius Moldovan este noul preşedinte al Turism Felix

Directorul SIF Transilvania îl înlocuieşte de la conducerea board-ului companiei de turism balnear pe Mihai Fercală

Marius Moldovan, director general al SIF Transilvania (SIF3), este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Turism Felix (TUFE), în urma votului noului board ce a fost ales de acţionari la finele săptămânii trecute, se arată într-un raport al companiei de turism balnear comunicat, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vineri, acţionarii Turism Felix au aprobat operarea unor modificări în Actul Constitutiv al societăţii şi au ales un nou Consiliu de Administraţie cu un mandat de doi ani din care, pe lângă Marius Moldovan, mai fac parte Nicoale Petria, numit vicepreşedinte, şi membrii: Tudor Ciurezu, Radu Cătălin Petrea şi Mihaela Susan.

Fostul board al societăţii era format din Mihai Fercală, preşedinte, Tudor Ciurezu şi Gheorghe Cotrău.

Tot vineri, acţionarii TUFE au aprobat schimbarea destinaţiei unui program de răscumpărare aprobat de acţionari în noiembrie 2019 din "distribuirea acţiunilor răscumpărate, cu titlu gratuit, administratorilor, directorilor şi angajaţilor societăţii, în vederea eficientizării şi fidelizării activităţii acestora, în cadrul unui program Stock Option Plan", în "anularea acţiunilor ce vor fi dobândite de societate, urmată de reducerea corespunzătoare a capitalului social".

Convocarea acţionarilor Turism Felix s-a făcut la solicitarea SIF Transilvania, ce deţine 63,2% din companie şi care, sub noua conducere executivă a lui Marius Moldovan, a început să schimbe Consiliile de Administraţie ale societăţilor din portofoliu, ce fuseseră alese în timpul în care SIF-ul din Braşov era condus de Mihai Fercală.

Tot săptămâna trecută, Crinel-Valer Andănuţ, preşedintele Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, a fost numit preşedinte al companiei Şantierul Naval Orşova, tot în locul lui Mihai Fercală, după ce acţionarii societăţii între care SIF3 cu o deţinere de aproapre 50% aleseseră un nou board, în condiţiile în care aprobaseră unele modificări în Actul Constitutiv al companiei.

Pe lângă SIF Transilvania, în acţionariatul Turism Felix se mai găseşte SIF Oltenia (SIF5), cu o deţinere de 28,97% din capitalul societăţii.

Activitatea companiei de turism balnear este puternic afectată de declanşarea şi extinderea crizei sanitare şi economice generată de Covid-19, astfel încât, pentru primele şase luni ale acestui an, Turism Felix a înregistrat o pierdere de 8,95 milioane de lei, cu mult peste cea de la jumătatea anului trecut, de 0,37 milioane de lei, în condiţiile scăderii cu 57% a veniturilor, până la 14,41 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Furt de voturi in dauna lui Fercală .

    FECALAAAAA

    CE TI AM ZIS?

    SE STRANGE LATU 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro