Mărţişor pentru învăţământ: un nou pachet legislativ

Ziarul BURSA #Cultură / 28 februarie 2019

Un nou pachet legislativ în domeniul educaţiei urmează să fie elaborat până la 31 martie 2019, pentru a putea fi lansat în dezbatere publică, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit MEN, costul standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi pentru contribuţiile aferente acestora pentru unităţile de învăţământ creşte de la 4.413 lei (în anul 2018), la 5.384 lei, în anul 2019: "În procesul de emitere a actelor administrative, au avut loc întâlniri în comisiile tehnice cu federaţiile sindicatelor reprezentative din învăţământ, inclusiv în comisiile de dialog social. Totodată, au avut loc întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ, cu reprezentanţii personalului didactic auxiliar şi nedidactic, reprezentanţii FSLI şi FSE "Spiru Haret".

Reprezentanţii MEN afirmă că, în raport cu numărul de norme ocupate în anul şcolar 2018-2019 cu personal didactic titular încadrat în regim de plată cu ora (peste norma de bază), respectiv numărul de norme ocupate cu personal didactic fără studii corespunzătoare, în anul şcolar 2019-2020 nu se vor înregis-tra restrângeri de activitate în rândul cadrelor didactice titulare. MEN subliniază că, potrivit legii, se acordă sporul de suprasolicitare neuropsihică cadrelor didactice de 10% care predau cu normă întreagă sau parţială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro