Mass-media: Armata germană achiziţionează armament american în valoare de 23 de milioane de euro

T.B.
Internaţional / 9 mai

Mass-media: Armata germană achiziţionează armament american în valoare de 23 de milioane de euro

Armata germană a comandat armament şi echipamente militare americane în valoare de 23 de milioane de euro, informează dpa.

Aflat într-o vizită la Philadelphia, ministrul apărării german, Boris Pistorius, a declarat miercuri în timpul unui zbor cu elicopterul deasupra unei uzine a companiei americane Boeing că Bundeswehr - forţa militară a Germaniei - are în derulare circa 380 de contracte cu firme din SUA, conform sursei.

Uzina Boeing din Philadelphia produce inclusiv elicopterul pentru transporturi grele CH47-F Chinook, din care Germania a comandat 60 de bucăţi în versiunea cea mai avansată, Block II. După vizită, Pistorius a precizat că Boeing a dat asigurări că livrarea planificată în 2027 nu va întârzia, iar Bundeswehr va fi astfel în măsură să îşi onoreze angajamentele faţă de NATO, incluse în planurile sale de apărare, transmite sursa citată.

Ministrul a reafirmat că ţara sa intenţionează să achiziţioneze în continuare produse deja disponibile pe piaţă pentru forţele armate, evitând astfel contracte de dezvoltare costisitoare pe termen lung. "Datorită termenelor de achiziţie - iar cel de faţă este un exemplu în acest sens - vom putea rezolva pe viitor mai multe astfel de proiecte accelerate. Rapid, disponibil şi prin urmare stabil în privinţa preţurilor", a explicat Pistorius, notează dpa.

El a adăugat că pentru modernizarea Bundeswehr va fi nevoie de finanţare suplimentară după epuizarea fondului special de 100 de milioane de euro obţinut în urma invaziei ruse în Ucraina. "Este vorba despre două fregate, posibil două submarine, sisteme Iris-T (de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune - n. red.) şi tancuri. Deci este o gamă întreagă de produse pe care le-ai putea comanda acum sau în viitorul apropiat, dacă sunt bani", conform aceleiaşi surse.

Pentru Germania acest lucru ar "oferi evident un stimulent economic", ar asigura locuri de muncă şi know-how în cadrul companiilor, a menţionat ministrul, adaugă sursa.

Anterior, Pistorius mai apreciase că trebuie evitată o escaladare a războiului din Gaza între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas. El a declarat că într-un dialog cu secretarul general al ONU Antonio Guterres, la sediul din New York al organizaţiei, a fost de acord cu punctul de vedere conform căruia trebuie făcut tot ce este posibil pentru a uşura suferinţele civililor palestinieni, informează agenţia de presă menţionată.

"În acelaşi timp, ştiu că dilema Israelului este importantă: să facă tot ce este necesar şi are dreptul, dar totodată să nu permită ca suferinţele populaţiei civile să devină excesive", arătase oficialul german cu ocazia respectivă, potrivit sursei.

Ministrul a insistat asupra importanţei vitale a "diplomaţiei şi dialogului deschis", mai adaugă sursa.

În cadrul turneului său în America de Nord, Pistorius mai are programate întâlniri joi cu omologul său de la Washington, Lloyd Austin, şi vineri cu ministrul canadian al apărării, Bill Blair, la Ottawa, transmite dpa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. wow....chiar 23 de meleoane?.....adica 0.00000.......0000000.....% din pib?...:))))

    1. de fapt, 23 de miliarde... ceea ce pentru Germania chiar nu inseamna nimic...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb