Mass-media: Elon Musk îşi retrage procesul împotriva OpenAI

A.F.
Internaţional / 12 iunie

Mass-media: Elon Musk îşi retrage procesul împotriva OpenAI

Antreprenorul miliardar Elon Musk a decis marţi să renunţe la procesul în care îi acuza pe OpenAI, producătorul ChatGPT, şi pe directorul său general Sam Altman că au abandonat misiunea iniţială a startup-ului de a dezvolta inteligenţa artificială în beneficiul umanităţii şi nu pentru profit, potrivit Reuters.

Avocaţii lui Musk au cerut instanţei din statul California să respingă procesul, intentat iniţial în februarie, fără a oferi un motiv pentru acest demers, potrivit unui document depus la Curtea Superioară din San Francisco.

Un judecător al Curţii Superioare de acolo era pregătit să audieze cererea OpenAI de respingere a procesului în cadrul unei audieri programate pentru miercuri.

OpenAI şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Musk şi-a respins cauza fără prejudicii, ceea ce înseamnă că ar putea să o depună din nou la un alt moment dat.

Procesul a marcat punctul culminant al opoziţiei de lungă durată a lui Musk faţă de OpenAI, un startup pe care l-a cofondat şi care a devenit de atunci imaginea inteligenţei artificiale generative prin finanţarea de miliarde de dolari din partea Microsoft.

Musk a fondat în iulie anul trecut propriul său startup de inteligenţă artificială, xAI, care a strâns 6 miliarde de dolari în luna mai, în cadrul unei finanţări de serie B, ajungând la o evaluare post-muncă de 24 de miliarde de dolari.

În proces se arată că Altman şi cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat pe Musk pentru a face o companie open source, non-profit, dar startup-ul înfiinţat în 2015 este acum concentrat pe a face bani.

OpenAI "a dat foc acordului fondator" anul trecut, când a lansat cel mai puternic model de limbaj GPT-4, se arată în proces.

În cadrul procesului, Musk a cerut unui judecător să forţeze OpenAI să pună la dispoziţia publicului cercetările şi tehnologia sa şi să împiedice startup-ul să folosească activele sale, inclusiv GPT-4, în beneficiul financiar al Microsoft şi al altora.

OpenAI a susţinut într-un document depus în instanţă că procesul se bazează pe afirmaţii incoerente, descriindu-l ca o încercare inventată de Musk de a-şi promova propriile interese în domeniul IA.

"Văzând progresele tehnologice remarcabile pe care OpenAI le-a realizat, Musk vrea acum acest succes pentru el însuşi", au declarat avocaţii OpenAI.

Într-un document depus în aprilie, Musk a declarat că OpenAI încearcă să "avanseze argumente care se bazează pe fapte disputate" care depăşesc sfera de aplicare a procesului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb