Mass-media: Israelul critică raportul final privind acuzaţiile la adresa UNRWA

T.B.
Internaţional / 23 aprilie

Mass-media: Israelul critică raportul final privind acuzaţiile la adresa UNRWA

Israelul a criticat un raport referitor la Agenţia Naţiunilor Unite de ajutorare pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), structură pe care israelienii au acuzat-o că are printre angajaţi şi membri ai unor organizaţii teroriste, transmite DPA.

Experţii însărcinaţi cu investigarea neutralităţii ONU în lumina acuzaţiilor conform cărora angajaţi ai organizaţiei internaţionale au fost implicaţi în atacul terorist din 7 octombrie împotriva Israelului au recomandat înăsprirea măsurilor de protecţie în ''opt zone esenţiale'', potrivit sursei.

În acelaşi timp, raportul susţine că până acum Israelul nu a furnizat probe că anumiţi angajaţi ai UNRWA sunt membri ai unor organizaţii teroriste, adaugă sursa menţionată.

Raportul ''ignoră gravitatea problemei'', a scris Oren Marmorstein, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian, pe X (fosta Twitter).

''Problema UNRWA-Gaza nu este că are câteva mere stricate, ci că este un pom putred şi otrăvit ale cărui rădăcini sunt Hamas'', a adăugat reprezentantul diplomaţiei israeliene, conform agenţiei de presă menţionate.

Potrivit DPA, ''Hamas s-a infiltrat în UNRWA atât de adânc încât nu mai este posibil să aflăm unde se termină UNRWA şi unde începe Hamas. Nu aşa arată un raport cuprinzător şi veritabil. UNRWA este parte a problemei şi nu parte a soluţiei. Există alte soluţii, UNRWA nu poate fi parte a soluţiei în Gaza nici acum, nici în viitor'', a subliniat Marmorstein.

Războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte circa 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza, informează sursa.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră de amploare, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza, adaugă sursa indicată.

Conform autorităţilor sanitare din Fâşia Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până luni la prânz, cu 34.151 de morţi şi 77.084 de răniţi în rândul palestinienilor, notează DPA.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb