Media: Armata israeliană ordonă noi evacuări la Rafah pregătindu-se să-şi extindă ofensiva

R.S.
Internaţional / 11 mai

Media: Armata israeliană ordonă noi evacuări la Rafah pregătindu-se să-şi extindă ofensiva

Israelul a cerut locuitorilor din mai multe zone din Rafah, în Fâşia Gaza, să plece şi să se îndrepte spre "zona umanitară extinsă", în timp ce se pregăteşte să îşi intensifice operaţiunea militară în extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, la graniţa cu Egiptul, relatează SkyNews.

În ciuda presiunilor puternice din partea SUA, Israelul a declarat că îşi va continua asaltul asupra oraşului din sudul ţării, unde s-au refugiat peste un milion de persoane, dintre care aproximativ jumătate sunt copii.

Forţele israeliene susţin că militanţii Hamas se ascund în această zonă.

Tensiunile legate de ofensiva care se pregăteşte la Rafah l-au determinat pe preşedintele Joe Biden să avertizeze că SUA vor înceta să mai furnizeze Israelului anumite arme, dacă va continua invazia. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis însă că va continua atacul cu sau fără armele americane, afirmând într-o declaraţie sfidătoare că israelienii "vor lupta cu mâinile goale", dacă va fi nevoie, potrivit SkyNews.

Israelul afirmă că Rafah este ultimul bastion Hamas din Gaza şi că este esenţial pentru obiectivul său de a distruge capacităţile grupului şi de a obţine eliberarea zecilor de ostatici capturaţi în atacul Hamas din 7 octombrie, care a declanşat războiul. Cu toate acestea, Hamas s-a regrupat în mod repetat, chiar şi în cele mai afectate zone din Gaza.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au ocupat săptămâna trecută punctul de trecere a frontierei cu Egiptul de la Rafah, ceea ce a fost, potrivit acestora, o "operaţiune precisă şi ţintită". Iniţial, IDF a ordonat evacuarea cartierelor din estul oraşului. Peste 150.000 de persoane au fugit deja din Rafah. Mulţi au fugit într-o "zonă umanitară extinsă", desemnată de IDF pe coastă şi în nord-vest, unde condiţiile sunt "îngrozitoare", potrivit lucrătorilor umanitari de acolo, scrie The Guardian.

Noile instrucţiuni adresate rezidenţilor - şi transmise prin intermediul lansării de pliante şi mesaje pe reţelele sociale - sugerează că o viitoare ofensivă va duce IDF în centrul oraşului Rafah. "Vă aflaţi într-o zonă de luptă periculoasă. Hamas încearcă să îşi refacă capacităţile în regiune şi, prin urmare, IDF va acţiona cu mare forţă împotriva organizaţiilor teroriste din regiunea în care vă aflaţi şi, prin urmare, toţi cei care se află în aceste zone se expun la pericol, atât ei, cât şi familiile lor" - se spune în pliantele în care armata israeliană le indică oamenilor unde să plece.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb