Medicamente, suplimente şi publicitate înşelătoare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 30 mai

Medicamente, suplimente şi publicitate înşelătoare

Suplimentele "minune", care rezolvă instantaneu multe probleme de sănătate, reuşesc să atragă atenţia multor consumatori de bună credinţă. Distanţa de la promisiune la realitate este şi în acest caz foarte mare. Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a atras atenţia că fenomenul "de creştere alarmantă a publicităţii înşelătoare" la suplimentele alimentare reprezintă "un afront grav" la adresa consumatorilor, a sănătăţii acestora şi a companiilor responsabile care activează în această industrie. Potrivit patronatului: "Fenomenul de creştere alarmantă şi necontrolată a publicităţii înşelătoare şi mincinoase la suplimentele alimentare reprezintă un afront grav la adresa consumatorilor, a sănătăţii acestora şi a companiilor responsabile care activează în această industrie". Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România solicită autorităţilor din domeniu să intervină de urgenţă pentru a reglementa acest tip de publicitate, în special în mediul online şi pe platformele social media, "unde aceasta a atins proporţii alarmante": "PRIMER, care asigură peste 50% din produsele din această categorie, dar şi din alte segmente destinate îngrijirii sănătăţii de zi cu zi a românilor, subliniază faptul că această escaladare de practici de publicitate înşelătoare afectează toate companiile membre care respectă în mod riguros legislaţia şi, implicit, regulamentele privind publicitatea specifică produselor din categoria suplimentelor alimentare. Cu toate că există o legislaţie relativ recentă referitoare la suplimentele alimentare - Legea nr. 56/2021, publicată la 1 aprilie 2021 - care clarifică instituţiile implicate în notificarea suplimentelor alimentare, problema majoră constă în lipsa normelor de aplicare. Chiar dacă legea stipula că aceste norme trebuie emise în termen de 90 de zile de la publicare, până în prezent, după mai bine de 2 ani, acestea nu există". PRIMER cere, de asemenea, "o aplicare mai strictă şi severă" a legilor şi regulamentelor existente în domeniul publicităţii, în special a celor stabilite de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care sunt adecvate în forma actuală.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. ....da asa este..exagerari,santaje ,folosind aceste reclame. Di nefericire apar aceste probleme si la multe medicamente,asa zise inlocuitoare ... si daca citesti prospectele sunt acoperite cu foarte multe inscrisuri de ''reactii adverse'' 1/10000,1/1000,1/100,1/10 etc. Pe vremuri mai indelungate nu gaseai aceasta multitudine de reactii.

  Suntem în țara farmaciilor una lângă alta, deci reclama e pe măsură.

  Suplimentul alimentar nr. 1 a fost zeama vax minune din timpul plandemiei, recomandată de Ursula von der Pfizer și ceilalți ciocli.

  Fără efecte adverse, doar arsuri ușoare la lingurica :)) 

  1. Prietene, tu te-ai trata cu suplimente alimentare. Acela a fost medicament/vaccin.

   Tu, nu crezi in covid si te-ai tratat cu usturoi si tuica! 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb