ICT

MedLife semnează un credit sindicalizat în valoare de aproximativ 143 de milioane de euro

G.U.
Piaţa de Capital / 04 mai

Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group

Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group

Sistemul Medical MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, semnează, astăzi, majorarea facilităţilor existente cu 40 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat în valoarea totală de aproximativ 143 de milioane de euro, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. La această majorare se vor adăuga, după caz, şi alte lichidităţi importante ale companiei.

Sindicatul de bănci care semnează noul credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale şi Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

Potrivit sursei citate, noile fonduri vor fi dedicate consolidării şi extinderii grupului la nivel naţional, prin dezvoltarea spitalelor regionale, unde pacientul să beneficieze de o abordare 360 de grade atât din punct de vedere al complexităţii actului medical, cât şi al calităţii serviciilor adiacente. Extinderea infrastructurii medicale şi programul de achiziţii sunt şi ele prioritare anul acesta, iar mai mult decât atât, compania va continua intens demersurile de cercetare, propunându-şi să le intensifice prin noi investiţii în decursul acestui an.

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group, a declarat: "Avem planuri mari pentru perioada următoare şi chiar dacă suntem foarte atenţi şi conectaţi la felul în care evoluează criza sanitară, acest lucru nu ne opreşte să îndrăznim, să inovăm, să deschidem drumuri acolo unde alţii nici nu s-au gândit să ajungă. Vom continua demersurile de cercetare iniţiate încă de la începutul anului trecut, demersuri care nu doar ne-au conferit un rol important în societate, dar ne-au poziţionat şi în calitate de watchdog regional în monitorizarea pandemiei. Aşa cum am anunţat cu o lună în urmă, am alocat între 3 şi 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima dată cu viruşi vii, proiectul fiind destul de avansat. Noul laborator va fi inaugurat în Bucureşti şi va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie şi biologie moleculară din România. Totodată, menţinem ca prioritate programul de achiziţii dar şi consolidarea infrastructurii medicale la nivelul unităţilor din întreaga ţără astfel încât pacientul să poată avea acces rapid la servicii medicale, în orice zonă s-ar afla."

Oana Macoveiciuc, Head of Consumer Products and Services BCR, a declarat: "Serviciile medicale de calitate reprezintă o nevoie acută a societatii noastre, iar cele private şi-au dovedit rolul complementar în contextul pandemic. Decizia MedLife de a-şi continua planurile de dezvoltare ne dă încredere într-un viitor mai bun pentru sectorul sănătăţii, dar şi pentru mediul de afaceri românesc. BCR este un susţinător activ al businessurilor româneşti şi ne bucurăm să susţinem în continuare dezvoltarea grupului MedLife. Sperăm că tot mai mulţi antreprenori vor urma acest exemplu, nu doar în domeniul medical. Dacă anul trecut a fost unul al acomodării la noua realitate, credem că 2021 va fi un an dedicat investiţiilor."

Potrivit reprezentanţilor MedLife, Un accent important va fi pus şi pe dezvoltarea programelor şi proiectelor în context pandemic, proiecte ce ţin de zona de prevenţie, oncologie şi radioterapie medicală, tehnologizare şi digitalizare, obiectivul principal fiind nevoile pacientului 2021, trecut sau nu prin infecţia COVID-19, care are grijă de sănătatea lui şi care doreşte să-şi rezolve nevoile eficient, rapid şi sigur.

Adiţional planurilor de investiţie şi dezvoltare la nivel naţional, MedLife va continua să îşi consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, pharma si stomatologie, având ca direcţie principală adaptarea serviciilor la contextul actual. "Facem planuri strategice, dar vom calibra investiţiile şi în funcţie de modul în care va evolua pandemia", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Conform comunicatului, MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri pro-formă consolidată la nivel de grup în valoare de 251 milioane euro în creştere cu 25,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind unul dintre cei mai mari jucători la nivel regional. Potrivit reprezentanţilor companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arată o creştere de 15% a cifrei de afaceri, precum şi o menţinere a profitabilităţii curente (marja EBITDA) la nivel de grup. Cifrele bugetate nu includ achiziţiile anunţate la sfârşitul anului 2020, care vor fi adaugate pe măsură ce procedurile de finalizare se vor încheia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cat se mai împrumută compania asta? A acumulat datorii peste datorii, în curând nu va mai fi solvabila...

    1. ASA ESTE , VOR SA CONSTRUIASCA UN IMPERIU , DAR INTR-UN TIMP PREA SCURT !!! NICI ROMA , NU S-A CONSTRUIT INTR-O ZI , CI INCET-INCET , SI PAS CU PAS !!! E LIMPEDE CA , EI NU MAI AU RABDARE !!! VOR TOTUL , SI IMEDIAT , DACA SE POATE !!! VOR REUSI ??? E BINE SA TII UN ECHILIBRU AL BANILOR !!! LE TREBUIE VAGOANE DE BANI , PENTRU CE VOR EI SA FACA !!!

      Cred ca detinerile din sectorul medical sunt destul de usor de instrainat atunci cand si daca le vs ajunge cutitul la os

      Probabil mizeaza pe faptul ca ii vor umple de bani covizeiii care se vor vaccina de 2-4 ori pe an in anii ce vor urma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro