Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

MELEŞCANU: "Sprijinul pe care l-a acordat România Republicii Moldova contribuie la racordarea ţării la spaţiul de valori europene"

M.D
Politică /

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit, astăzi, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în cadrul întrevederii Meleşcanu spunând că sprijinul pe care l-a acordat România Republicii Moldova contribuie la racordarea ţării la spaţiul de valori europene.

"Sprijinul constant acordat de România obiectivului strategic de integrare europeană este menit să pregătească Republica Moldova, instituţiile, societatea, economia pentru îndeplinirea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere UE şi, pe un plan mai larg, pentru racordarea Republicii Moldova la spaţiul de valori europene. Rezultatele palpabile şi în beneficiul cetăţenilor pot consolida credibilitatea acţiunilor politice şi încrederea în opţiunea europeană", a afirmat ministrul Teodor Meleşcanu în cadrul întrevederii.

El a atras atenţia asupra importanţei marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu România şi a afirmat că "substanţa Parteneriatului strategic o reprezintă aprofundarea legăturilor speciale dintre România şi Republica Moldova şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova".

Ministrul a subliniat faptul că România va continua să acorde prioritate proiectelor de cooperare care pot lega Republica Moldova de spaţiul european şi pot aduce beneficii directe pentru cetăţenii acesteia.

La rândul său, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a mulţumit pentru sprijinul oferit de România în procesul de avansare a parcursului european al Republicii Moldova şi şi-a exprimat aprecierea faţă de proiectele de cooperare derulate de România în Republica Moldova care au un impact direct în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

Oficialii de la Chişinău s-au aflat, astăzi, în vizită în România, cu ocazia participării la şedinţa solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie