Abonament gratuit

Metalul galben a adus investitorilor un plus de 6,98%, într-o lună

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Metalul galben a adus investitorilor un plus de 6,98%, într-o lună

Cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada 22 noiembrie-22 decembrie, au înregistrat randamente de 6,98%, metalul galben continuându-şi apecierea pe plan mondial. În ţara noas­tră, un gram de aur valorează, în prezent, circa 145 lei.

Totuşi, cel mai inspirat plasament, în perioada analizată, s-au dovedit a fi acţiunile "Bermas" Suceava (simbol BRM), cu o apreciere a cotaţiei de 20,99%, în condiţiile în care majoritatea titlurilor de la Bursa de Valori Bucureşti au suferit deprecieri.

"Bermas" Suceava a raportat pe primele nouă luni un profit net de 2,65 milioane lei (634.000 euro), cu 29% mai mare faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda scăderii consumului de pe piaţa locală de profil.

Totodată, producătorul sucevean de bere şi-a cres­cut uşor cifra de afaceri în primele trei trimestre, res­pectiv cu 2,4% până la 21,1 milioane lei (5 milioane euro).

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursă, a scăzut cu 0,27%, în perioada analizată, în timp ce indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat perioada cu un plus de 1,48% în ultima lună. Indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a consemnat o depreciere consistentă, de 4,47%.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la "KD Maximus" s-au putut considera şi ele mult mai norocoase decât restul investitorilor care au optat pentru alte fonduri de investiţii, câştigând 3,56%, în termen de o lună.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 22 noiembrie, să constituie depozite în euro la "ATE Bank" sau Carpatica au obţinut în continuare randamente uşoare, de 0,29%. Şi investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri ceva mai mici la aceas­tă categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere de cel mult 0,92% a economiilor, dacă ar fi optat pentru Emporiki Bank, care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cei care au preferat să îşi păstreze banii "la ciorap" au consemnat aprecieri uşoare, cu 0,25%.

Precizare: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

03 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8351
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4859
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3685
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.8073

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie