Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Metalul galben a adus investitorilor un plus de 6,98%, într-o lună

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Metalul galben a adus investitorilor un plus de 6,98%, într-o lună

Cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada 22 noiembrie-22 decembrie, au înregistrat randamente de 6,98%, metalul galben continuându-şi apecierea pe plan mondial. În ţara noas­tră, un gram de aur valorează, în prezent, circa 145 lei.

Totuşi, cel mai inspirat plasament, în perioada analizată, s-au dovedit a fi acţiunile "Bermas" Suceava (simbol BRM), cu o apreciere a cotaţiei de 20,99%, în condiţiile în care majoritatea titlurilor de la Bursa de Valori Bucureşti au suferit deprecieri.

"Bermas" Suceava a raportat pe primele nouă luni un profit net de 2,65 milioane lei (634.000 euro), cu 29% mai mare faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda scăderii consumului de pe piaţa locală de profil.

Totodată, producătorul sucevean de bere şi-a cres­cut uşor cifra de afaceri în primele trei trimestre, res­pectiv cu 2,4% până la 21,1 milioane lei (5 milioane euro).

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursă, a scăzut cu 0,27%, în perioada analizată, în timp ce indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat perioada cu un plus de 1,48% în ultima lună. Indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a consemnat o depreciere consistentă, de 4,47%.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la "KD Maximus" s-au putut considera şi ele mult mai norocoase decât restul investitorilor care au optat pentru alte fonduri de investiţii, câştigând 3,56%, în termen de o lună.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 22 noiembrie, să constituie depozite în euro la "ATE Bank" sau Carpatica au obţinut în continuare randamente uşoare, de 0,29%. Şi investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri ceva mai mici la aceas­tă categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere de cel mult 0,92% a economiilor, dacă ar fi optat pentru Emporiki Bank, care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cei care au preferat să îşi păstreze banii "la ciorap" au consemnat aprecieri uşoare, cu 0,25%.

Precizare: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS