Abonament gratuit

Metro ar putea lista în aprilie divizia Cash & Carry din Rusia

F.A.
Internaţional /

Metro ar putea lista în aprilie divizia Cash & Carry din Rusia

Retailerul german Metro AG pregăteşte listarea diviziei sale Cash & Carry din Rusia în aprilie, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

Intenţia oficială a Metro de a lista Cash & Carry Rusia ar putea fi publicată în a doua jumătate a lunii martie şi acţiunile ar putea fi tranzacţionate la mijlocul lunii aprilie, la bursa de la Londra, susţin sursele.

Reprezentanţii companiei germane nu au comentat informaţia.

Listarea va spori flexibilitatea Metro pentru alte investiţii şi va ajuta la reducerea datoriei grupului, care se ridica la 5,4 miliarde de euro la 30 septembrie 2013.

Sursele au anunţat că listarea Cash & Carry Rusia va fi organizată de Goldman Sachs şi Sberbank.

Luna trecută, Metro şi-a anunţat intenţia de a vinde un sfert din acţiunile diviziei sale Cash & Carry din Rusia, în cadrul unei oferte publice iniţiale (IPO) ce va fi derulată în prima jumătate a acestui an. Analiştii estimează că valoarea operaţiunilor din Rusia ale Metro se situează între 4 şi 7,5 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că sumele rezultate de pe urma listării a 25% din acţiuni ar putea să se ridice la cel puţin un miliard de euro.

Metro a precizat că, în 20 ianuarie, consiliul său de supervizare şi-a dat acordul pentru demararea pregătirilor pentru o IPO, a cărei derulare va depinde însă de condiţiile de pe piaţă.

Metro, al patrulea grup de distribuţie din Europa, are peste 700 de magazine Cash & Carry în 29 de ţări, iar divizia din Rusia este responsabilă pentru aproape jumătate din vânzările grupului. Grupul Metro a intrat pe piaţa din Rusia în anul 2001, iar în prezent aceasta este a treia mare piaţă pentru operaţiunile Cash & Carry ale Metro, după Germania şi Franţa, cu vânzări de 4,1 miliarde de euro în 2012.

Metro are aproximativ 70 de magazine Cash & Carry engros în Rusia, iar principalii rivali ai grupului german pe piaţa din Rusia sunt X5, Magnit şi grupul francez Auchan.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie