Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Metro ar putea să vândă magazinele Real din ţara noastră

A.C.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum /

Metro ar putea să vândă magazinele Real din ţara noastră

Auchan - candidatul favorit  

Compania Metro AG este în discuţii cu două companii să vândă hypermaketurile Real din afara Germaniei, inclusiv din România, relatează Reuters. Ţările luate în discuţie sunt România, Polonia, Turcia, Rusia şi Ucraina.

Retailerul francez Auchan este favorit la preluarea operaţiunilor internaţionale ale Real, cu afaceri de aproximativ 3 miliarde euro pe an. Decizia finală nu a fost încă luată, iar Metro ar putea decide să nu mai vândă operaţiunile, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Planurile Metro să vândă reţeaua Real sunt mai vechi, întrucât oficialii companiei germane doresc să se concentreze mai mult pe reţeaua de Cash&Carry şi pe reţeaua de magazine de electronice Media Saturn, reducând investiţiile în magazinele universale Galleria Kaufhof şi Real.

Asemenea celorlalţi mari retaileri europeni, Metro încearcă să se adapteze la scăderea cererii din Europa, afectată de criza datoriilor de stat, cu o economie în pragul recesiunii.

Analistul Elfers Juergen de la Commerzbank a declarat, pentru Reuters, că vânzarea lanţului de magazine Real ar putea duce la o reducere a datoriei de 8,2 miliarde de euro, pe care o avea Metro la sfârşitul primului semestru al acestui an.

Metro deţine în România 32 de magazine Metro Cash & Carry şi 24 de hipermarketuri Real. Anul trecut, vânzările Metro în România au scăzut cu aproximativ 8%, la 1,68 miliarde euro, de la 1,83 miliarde euro în 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie