MINISTERUL CERCETĂRII:Au fost acordate primele şase burse Marie Sklodowska-Curie

M.C.
Politică / 2 februarie

Au fost acordate primele şase burse Marie Sklodowska-Curie

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) a anunţat semnarea primelor şase contracte de finanţare, în valoare totală de 3.699.594,16 lei, pentru bursele "Marie Sklodowska-Curie", data limită de depunere a cererilor fiind 31 decembrie 2023, conform News.ro.

Potrivit ministerului, toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pot depune proiecte utilizând platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro, iar selecţia este realizată conform principiului primul venit, primul servit.

"Am semnat, în iulie 2022, Ordinul pentru investiţia I9 din PNRR - competiţia pentru bursele 'Marie Sklodowska-Curie' şi ieri au fost acordate primele burse. România are nevoie de o infuzie de resursă umană de excelenţă, de know-how, fie că vine de la cercetătorii români din România, de la cercetătorii români stabiliţi peste graniţe sau de la cercetătorii din alte state membre UE. Contractele de finanţare semnate ieri reprezintă doar începutul sprijinului acordat ecosistemului cercetării din România şi creşterii sistemului naţional de cercetare, dezvoltare şi inovare. Sprijinim excelenţa şi suntem alături de toate minţile valoroase din ţara noastră", a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, citat într-un comunicat de presă.

MCID finanţează proiecte care au primit certificat de excelenţă "Marie Sklodowska-Curie" prin Investiţia 9. "Sprijin pentru posesorii de certificate de excelenţă primite la competiţia pentru burse individuale Marie Sklodowska-Curie", aferentă Componentei C9 din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Granturile reprezintă o sursă alternativă de finanţare, iar prin intermediul acestora se permite realizarea de proiecte implementate de cercetătorii UE în instituţiile de cercetare româneşti.

Apelul înglobează două tipuri de proiecte MSCA ("Individual Fellowship" şi "Postdoctoral Fellowships"), iar sumele maxime acordate sunt de 141.768 euro brut pentru IF şi, respectiv, de 149.568 euro brut pentru proiectele de tip PD, menţionează MCID.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Burdujele junior... mai este tactu' securist?

    1. n.are timp sa.ti raspunda ...da burse, face legi, viseaza unicorni si ministere

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro