Ministerul Energiei: "Nu sunt probleme cu funcţionarea sistemului de transport al gazelor"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 ianuarie 2017

Ministerul Energiei: "Nu sunt probleme cu funcţionarea sistemului de transport al gazelor"

Valoarea indicatorului care arată cantitatea de gaze care se află în sistem într-un anumit moment a scăzut în urma unei decizii tehnice menite să dea posibilitatea Romgaz să majoreze capacitatea de extracţie din depozite şi nu sunt probleme cu funcţionarea sistemului de transport al gazelor, au declarat reprezentanţii Ministerului Energiei, citaţi de Agerpres. "Nu sunt probleme cu funcţionarea sistemului de transport al gazelor. De altfel, în perioada următoare, nivelul indicatorului va creşte", au spus reprezentanţii ministerului.

Sistemul naţional de transport (SNT) al gazelor se afla, ieri, în stare de dezechilibru, cantitatea de gaze din conductele magistrale fiind sub limita de funcţionare la parametri normali, potrivit datelor postate pe site-ul Transgaz, operatorul naţional de transport şi sistem.

Astfel, indicatorul Line Pack, care arată cantitatea de gaze care se află în sistem într-un anumit moment, era, la ora 16:00, la nivelul de 34,4 milioane de metri cubi, care indica un dezechilibru în sistem.

Transgaz explica, la capitolul "Limite de funcţionare ale SNT", că starea optimă a SNT este la valoarea Line Pack de 41 milioane metri cubi plus/minus 1 milion de metri cubi, starea normală este între 38 şi 44 milioane de metri cubi, stări de dezechilibru există între 33 şi 38 milioane de metri cubi, iar, dacă valoarea indicatorului este de sub 33 milioane de metri cubi sau peste 46 de milioane de metri cubi, există stări de risc.

Nivelul Line Pack a indicat o stare de dezechilibru pe tot parcursul zilei de ieri, fiind de 36,1 milioane de metri cubi la ora 6:00; 35,8 milioane de metri cubi la ora 8:00; 35,2 milioane de metri cubi la ora 10:00; 34,7 milioane de metri cubi la ora 12:00 şi 34,5 milioane de metri cubi la ora 14:00.

În cadrul şedinţei de Guvern de ieri, ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că, în această perioadă, cantitatea de gaz din conducte, respectiv Line Pack-ul, s-a menţinut în limite normale de 38 milioane de metri cubi.

Potrivit acestuia, consumul de gaze al României în această perioadă este estimat la 70 milioane de metri cubi (pe zi - n.r.), el fiind asigurat în felul următor: din producţia internă 28 milioane metri cubi, depozite - 26 milioane metri cubi, import - 13 milioane metri cubi şi 3 milioane de metri cubi vin în afara sistemului naţional de transport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb