Antibiotice Iaşi

Ministerul Energiei vrea alegeri pentru board-ul Electrica

A.I.
Piaţa de Capital / 22 martie

Ministerul Energiei vrea alegeri pentru board-ul Electrica

Ministerul Energiei a solicitat completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor Electrica (EL) din 28 aprilie cu o serie de puncte referitoare la alegerea membrilor Consiliului de Administraţie ai furnizorului şi distribuitorului de energie electrică, prin metoda votului cumulativ, pentru un mandat de patru ani, se arată în raportul companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, board-ul Electrica este format din preşedintele Cristian Boşoancă, numit în iulie 2020 şi membrii: Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Ramona Ungur, Dragoş Andrei, Valentin Radu şi Radu Florescu.

La finele lunii aprilie, acţionarii Electrica se vor întâlni la adunarea de bilanţ, cu propunerea distribuirii de dividende în sumă de 247,87 milioane de lei. Dividendul unitar este de 0,73 lei, ceea ce la preţul de închidere de astăzi al acţiunii EL, de 13,55 lei, oferă un randament brut de circa 5,4%.

Pentru anul trecut, Grupul Electrica a raportat un profit net preliminar de 387,54 milioane de lei, cu 87,5% peste cel din 2019, în timp ce veniturile au atins un nivel de 6,501 miliarde de lei, în creştere cu 3,5% faţă de cele de la finele anului anterior.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 48,79% din furnizorul şi distribuitorul de energie electrica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Popescu asta doar asta stie sa faca sa-si puna acoliti in functii de conducere.Pobabil crede ca va reusi sa faca la Electrica ce a facut la Romgaz unde tot CA e populat de stat cu niste cetateni cu CV modeste caree n-au nimic de aface cu profilul societati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Boromir

Curs valutar BNR

10 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9259
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0492
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4955
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7056
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1391

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro