Ministerul Mediului şi ECOTIC lansează campania ''Fii la tine-n ţară la fel ca afară''

A.M.
Miscellanea /

Ministerul Mediului şi ECOTIC lansează campania ''Fii la tine-n ţară la fel ca afară''

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, împreună cu ECOTIC, lansează, marţi, campania naţională de informare "Fii la tine-n ţară la fel ca afară", cu scopul de a contribui la conştientizarea publicului românesc în privinţa comportamentului corect faţă de un tip de deşeuri: DEEE - deşeuri de echipamente electrice şi electronice, a anunţat ministrul de resort, Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

"Colectarea şi reciclarea echipamentelor electrice şi electronice, dincolo de aspectele privind protecţia mediului, reprezintă garanţia noastră că resursele conţinute de acestea - indiferent că vorbim despre metale, plastic sau sticlă - vor fi reutilizate. România nu îşi mai permite să susţină modelul nostru actual de consum. Acest lucru este valabil, de fapt, pentru întreaga Planetă, deoarece exploatarea iraţională a resurselor este o problemă de nivel global", a scris ministrul Mediului, pe reţeaua de socializare.

Costel Alexe a adăugat că România trebuie să recupereze decalajele pe care le are faţă de restul Europei şi trebuie să o facă într-un ritm accelerat, "pentru că Pactul Ecologic European nu este altceva decât o nouă accentuare a nevoii noastre de a avea grijă de natură şi de oameni", informează Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS