MINISTRU APĂRĂRII:"Înzestrarea cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă Armatei României"

M.C.
Politică / 7 februarie

"Înzestrarea cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă Armatei României"

Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă ''o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României'', a afirmat, astăzi, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

El a vizitat, alături de şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, Regimentul 74 PATRIOT Mihai Bravu, informează MApN.

"Cele patru sisteme constituie prima etapă a realizării unei capabilităţi de apărare aeriană cu baza la sol de ultimă generaţie, cu posibilităţi testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, complet integrabilă în sistemul NATO", a adăugat ministrul.

Comanda Regimentului 74 a prezentat nivelul instruirii personalului de operare şi mentenanţă al unităţii, care va continua, în acest an, pregătirea prin cursuri organizate la Şcoala de artilerie antiaeriană (Air Defense Artillery School) din Statele Unite ale Americii, precum şi instruirea în ţară a personalului, pe configuraţia specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanţă şi recepţie a sistemelor.

Conducerii MApN i-a fost prezentat stadiul programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) PATRIOT".

Cei doi oficiali s-au întâlnit cu militarii care operează cele două sisteme intrate până acum în înzestrarea regimentului.

Al doilea sistem PATRIOT, din totalul de patru câte au fost contractate pentru prima etapă a programului de înzestrare, a fost livrat, conform graficului agreat, în cursul anului 2022 şi s-au finalizat testarea de acceptanţă şi recepţia în luna decembrie.

Livrarea sistemelor al treilea şi al patrulea PATRIOT a început în cursul anului trecut, urmând ca testarea şi recepţionarea lor să fie finalizate până la sfârşitul lunii aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro