Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

MINISTRUL ENERGIEI:"Acord între Petrom, ExxonMobil şi Transgaz privind preluarea gazelor din Marea Neagră"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Companiile petroliere OMV Petrom şi ExxonMobil au semnat, săptămâna trecută, împreună cu Transgaz, transportatorul naţional de gaze, un acord privind preluarea gazelor din Marea Neagră în sistemul naţional, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Domnia sa a precizat, potrivit Agerpres: "Departamentul pentru Energie nu este parte din această înţelegere, nu există nicio obligaţie a statului. Este un acord scris privind intrarea gazelor produse în Marea Neagră în sistemul de transport românesc, ceea ce este perfect normal". Ministrul a refuzat să dea mai multe detalii, precizând că acordul este confidenţial şi este de competenţa părţilor să facă publice prevederile lui.

Americanii de la ExxonMobil şi OMV Petrom colaborează pentru explorarea perimetrului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde producţia de gaze este estimată pentru anul 2019.

Răzvan Nicolescu a declarat că România va produce mai multă energie decât va consuma în anul 2019 şi va fi a doua ţară din UE, după Danemarca, care va atinge această performanţă. "Avem un potenţial real ca în a doua jumătate a anului 2019 să producem mai multă energie electrică şi gaze naturale decât vom consuma, presupunând că, la acel moment, consumul va fi acelaşi", a mai spus ministrul Nicolescu.

În ceea ce priveşte energia regenerabilă, domnia sa a mai spus că România a făcut progrese prea mari într-un timp prea scurt, astfel că, în perioada următoare, ţara noastră va avea o abordare prudentă în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui sector.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS