ZIARUL BURSA

02 iunie 2014
Ediţia din 06.02.2023
Ca să-i facem plăcerea domnului Aurel Cazacu, reproducem imaginea din BURSA (24.08.2009), în care numele "IUDA" îi este înscris peste portret.

AUREL CAZACU - NEGUSTOR DE ARME, ARTĂ ŞI DEMOCRAŢIE "Divide et impera" - Lumea, stăpânită prin crearea de crize

ANCUŢA STANCIUCompanii / 2 iunie 2014

Domnul Aurel Cazacu este actualmente proprietarul firmei "Criabo Defense&Security", o companie care produce, împreună cu Romarm, prin fabrica de la UM Cugir, arma multifuncţională GM6 Lynx, cu destinaţie atât militară, dar şi civilă. Domnia sa are o îndelungată experienţă în industria românească de apărare, ocupând funcţii de conducere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Economiei - Romtehnica şi Romarm.

Aurel Cazacu a lucrat, în perioada 1988-2004, în cadrul Romtehnica, între 2005-2009 la Ministerul Economiei ca director al Industriei de Apărare, poziţie din care a demisionat în septembrie 2009, în urma aşa-zisului scandal al asocierii cu Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, declanşat de ziarul BURSA.

Începe road-show-ul pentru listarea Electrica

Începe road-show-ul pentru listarea Electrica

ANA ZIDARU, ALINA TOMAPiaţa de Capital / 2 iunie 2014

Road-show-ul pentru listarea Electrica ar urma să înceapă chiar astăzi, ne-au declarat surse apropiate situaţiei, care ne-au precizat că autorităţile se vor întâlni cu investitorii în Bucureşti, Londra, Varşovia şi Frankfurt.

Ministerul de Finanţe va supraveghea companiile de stat

Ministerul de Finanţe va supraveghea companiile de stat

ALEXANDRU SARBUCompanii / 2 iunie 2014

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) urmează să elaboreze un sistem de monitorizare a performanţei întreprinderilor publice şi a riscurilor bugetare, a cărui operare va trebui să înceapă până la sfârşitul acestui an, potrivit unui memorandum semnat de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi transmis către alte ministere, văzut de ziarul BURSA.

Tranzacţie record pe axa IT - NBA

SPORT ŞI BANITranzacţie record pe axa IT - NBA

O.D.Sport / 2 iunie 2014

Baschetul nord-american se pregăteşte pentru o tranzacţie record, după ce Steve Ballmer, fost CEO al Microsoft, a anunţat că va plăti două miliarde de dolari pentru a achiziţiona clubul din NBA, Los Angeles Clippers.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
"Siemens" renunţă la 11.600 de posturi

"Siemens" renunţă la 11.600 de posturi

ALINA VASIESCUInternaţional / 2 iunie 2014

"Siemens" AG, cel mai mare grup de inginerie din Europa, va renunţa la cel puţin 11.600 de angajaţi în cadrul planului de reducere a costurilor sale cu aproape un miliard de euro (1,34 miliarde dolari) până în 2016, anunţă directorul...

Petroceltic, nemulţumită de explorările din Marea Neagră

A.G.Companii / 2 iunie 2014

Compania petrolieră irlandeză Petroceltic International a anunţat, vineri, că unele din cele mai recente operaţiuni de foraj din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, Egipt şi România nu au reuşit să producă volume semnificative de ţiţei sau gaze...

MACRO NEWSLETTER 2 iunie 2014

MACRO NEWSLETTER 2 iunie 2014

Internaţional / 2 iunie 2014

Vânzările retail din Germania au înregistrat un declin neaşteptat în aprilie 2014, cu o rată lunară de 0,9%, după un avans de 0,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 3,4%, după o scădere de 1,1% în luna anterioară.

Lichiditate de 14,11 milioane de euro

BVB şi RASDAQLichiditate de 14,11 milioane de euro

Piaţa de Capital / 2 iunie 2014

Bursa a încheiat şedinţa de vineri în creştere, indicele general BET-C urcând cu 1,12% şi revenind aproape de nivelul de la sfârşitul anului trecut, într-o piaţă unde atenţia investitorilor a continuat să fie axată în principal pe câteva acţiuni...

"Total" Canada opreşte proiectul Alberta

ALINA VASIESCUInternaţional / 2 iunie 2014

Divizia canadiană companiei franceze "Total" SA, "Total E&P Canada", va opri pe termen nedeterminat activitatea de aproape un deceniu la dezvoltarea proiectului de nisipuri petroliere Joslyn şi va disponibiliza cel puţin 100...

Nouă grevă la "Amazon" Germania

Nouă grevă la "Amazon" Germania

ALINA VASIESCUInternaţional / 2 iunie 2014

Angajaţii germani ai companiei americane "Amazon.com" Inc. au derulat, în zilele de 30 şi 31 mai, o nouă grevă în cadrul disputei cu managementul pe marginea salariilor.

Alegeri fără final previzibil

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 2 iunie 2014

CRISTIAN PÎRVULESCU

Aşa cum s-a întâmplat în România, şi la nivel european, alegerile ce au avut loc între 22 şi 25 mai au stabilit o ierarhie, dar au creat mai multe incertitudini.

REVISTA PRESEI 02.06.2014

Willy HomnerRevista Presei / 2 iunie 2014

ADEVARUL 

Delegaţia FMI începe o nouă misiune în România

Mult-aşteptata vizită a delegaţiei FMI în România începe luni şi se va încheia pe 16 iunie, reprezentanţii finanţatorilor internaţionali urmând să poarte negocieri cu Guvernul,...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 02.06.2014

V.R.Revista Presei / 2 iunie 2014

FINANCIAL TIMES

Hilton Worldwide va lansa hoteluri boutique

Hilton Worldwide lansează un nou brand destinat segmentului de lux, grupul american recent listat încercând astfel să ţină pasul cu rivalii care s-au extins în sectorul...

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo