Ministrul Marius Budăi: "Avem peste 6.722.000 milioane contracte de muncă, dintre care 5,7 cu normă întreagă şi 1 milion cu normă parţială"

G.D.
Politică / 6 martie 2023

Ministrul Marius Budăi: "Avem peste 6.722.000 milioane contracte de muncă, dintre care 5,7 cu normă întreagă şi 1 milion cu normă parţială"

Ministrul Marius Budăi a declarat astăzi, la dezbaterea moţiunii simple, despre impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim, că "avem peste 6.722.000 milioane contracte de muncă, dintre care 5,7 cu normă întreagă şi 1 milion cu normă parţială. Este un număr record în istoria recentă", a mai spus ministrul, notează News.ro.

Ministrul a menţionat că "impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim, evident cu excepţiile prevăzute de lege, a dus la un număr record de contracte de muncă cu normă întreagă, şi la încasări mai mari la bugetul de stat, ceea ce va permite mărirea de salarii şi pensii".

"Avem peste 6.722.000 milioane contracte de muncă, dintre care 5,7 cu normă întreagă şi 1 milion cu normă parţială. Este un număr record în istoria recentă a României. De la introducerea acestei măsuri şi până în prezent sunt peste 175.000 de angajaţi care au fost trecuţi din regim part-time la o formă de încadrare cu normă întreagă. Toţi aceşti salariaţi şi-au câştigat dreptul cuvenit la o pensie întreagă, pe măsura muncii lor, când vor ieşi din activitate. În formula voastră, ar fi fost condamnaţi la o pensie part-time, pentru că, ştiţi bine că cei mai mulţi dintre ei erau plătiţi oficial pe două ore, iar diferenţa până la 8 ore era plătită cash, la negru, de către angajatori. Practic angajatorul îşi băga în buzunarul propriu banii de pensii şi de sănătate ai angajaţilor săi. Asta nu era doar o excepţie pe piaţa muncii. Era un fenomen larg răspândit în România, pe care, în loc să-l combateţi, l-aţi încurajat cu discursurile voastre demagogice şi populiste", a spus ministrul.

El a precizat: "Este o măsură bună, pe care numai dvs., cei care munciţi la gri, o vreţi scoasă! Vă aduc aminte de ministru vostru de la Sănătate, de la USR, care era medic în propria fiermă privată şi îşi plătea salariul minim pe economie, ca să evite plata taxelor pentru un salariul adecvat profesiei de medic. Asta vreţi, susţineţi voi în realitate! Evaziunea şi munca la gri! Ştiţi bine şi cazul acelui lider de partid şomer, angajat fictiv pe la case de avocatură, ca să aibă şi dumnealui un serviciu, că nu dă bine să fii şef de partid şomer!".

"De asta vă încurcă, stimaţi colegi, taxarea, că nu vă mai merge cu evaziunea! Vorbiţi cu dispreţ total de măsurile de sprijin şi le denumiţi voucherizarea Romaniei. Dovediţi, încă o dată în plus - de parcă mai era nevoie, că îi urâţi profund pe cetăţenii români. În primul rând că nu Ministerul Muncii coordonează distribuţia voucherelor, dar, da, este parte din echipă! În al doilea rând, trebuie să ştiţi că aşa am reuşit să îi ajutăm pe cei mai vulnerabili dintre români, cu bani pentru alimente, cu bani pentru facturile la energie, români pe care dvs, atunci când aţi guvernat, i-aţi condamnat la sărăcie îngheţându-le veniturile şi neacordându-le nici un fel de ajutor. Voi sunteţi eşecul, voi, semnatarii acestei moţiuni, nu măsurile care îi ajută pe cei mai necăjiţi dintre români!", a precizat ministrul Muncii.

Marius Budăi a afirmat, despre majorările de alocaţii: "Păi dumneavoastră sunteţi cei care nu aţi respectat legea aprobată de Parlament şi nici măcar propriile Ordonanţe de Guvern care prevedeau majorarea alocaţiilor copiilor, atunci când aţi guvernat. Ori de câte ori a fost PSD la guvernare salariul minim a crescut considerabil, inclusiv pentru 2023, dar când aţi guvernat dvs., aţi dat doi bani".

Budăi a anunţat că "au în proces de transpunere Directiva europeană privind salariul minim european, o directivă la care cei de la USR au dat punct de veder negativ, deşi prevede ca salariul minim să ajungă la 50% din salariul mediu".

"Noi vom transpune această directivă, chiar dacă vouă nu vă place. Este inacceptabil pentru o societate ca cei care muncesc din greu să continue să se zbată în sărăcie. Este absolut necesar să îmbunătăţim nivelul de trai al salariaţilor, în special pentru cei cu venituri mici şi medii. Să le dăm o şansă tinerilor să îşi construiască un viitor aici acasă, nu să plece la muncă în străinătate, din cauza proastei salarizări din România", a mai declarat Marius Budăi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Care ministru? Budai? Soferul? Ala care a dat la Spiru la 36 de ani si a fost admis cu brio? Ala? Nu va faceti griji, transpune greu directiva, e analfabet functional. Cica i se trage de la o raceala pe cand invata din greu pentru sesiunea de iarna din anii 1,2si 3 ca i-a facut pe toti odata, ca sa scape. A facut efort intelectual prea mare si a ramas marcat.

    1. Meseria "sofer" este o meserie onorabila ,usr istii nici măcar șoferi nu sunt,au la baza facultatea de manipulare și minciuna

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6028
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0722
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8507
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.1286

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb