MINISTRUL MEDIULUI: " Lucrările de modernizare ale staţiei meteorologice de la Vârful Omu reprezintă o adevărată provocare"

G.B
Miscellanea / 26 aprilie

" Lucrările de modernizare ale staţiei meteorologice de la Vârful Omu reprezintă o adevărată provocare"

Ministerul Mediului a anunţat astăzi, printr-un mesaj pe Facebook vizita din acest week-end a ministrului Tanczos Barna la staţia meteo de pe Vârful Omu.

"Ministrul Tanczos Barna a vizitat, în acest week-end, staţia meteo de la Vârful Omu, cel mai înalt punct locuit permanent din România. El a urcat cu telecabina din Buşteni şi, ulterior, a parcurs pe jos traseul de peste 2,5 ore de la Babele până la staţia construită în 1962 şi aflată în proces de reabilitare. În perioada 14-30 aprilie, are loc transportul materialelor de construcţie pentru lucrările de modernizare ale staţiei meteorologice de la Vârful Omu" se arată în postare.

Ministrul Barna Tanczos a spus: "Am vrut să vin aici şi să le mulţumesc personal atât colegilor meteorologi de aici, echipei de la Administratia Nationala de Meteorologie RA, cât şi celorlalţi parteneri din structurile din Ministerul Afacerilor Interne, Romania care fac posibilă această reabilitare. Lucrările de modernizare reprezintă o adevărată provocare, este o operaţiune anevoioasă pentru că se desfăşoară în condiţii de iarnă la o altitudine de 2505 metri în Munţii Bucegi, unde stratul de zăpadă depăşeşte, chiar şi în această perioadă, 180 de centimetri grosime, iar materialele se pot transporta doar cu elicopterul. Însă ultima renovare a avut loc în anul 2007, iar clădirea care îi găzduieşte pe meteorologi ajunsese într-un stadiu avansat de degradare, de aceea a fost necesar să intervenim rapid. Oamenii care lucrează aici sunt adevăraţi eroi, ei înfruntă an de an cele mai dure condiţii meteo posibile pentru a îşi face meseria în serviciul public şi de aceea cred că merită toate eforturile noastre".

Această operaţiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne care participă cu o resursă de zbor pentru a asigura transportul a 144 de tone de materiale de construcţie. Echipa tehnica de la sediul central al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, colegii de la Centrul Meteorologic Regional Muntenia şi de la Staţia Meteorologică Vârful Omu au avut o contribuţie importantă la aceasta acţiune, se mai arată în postare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro